DİE'de Torpile Kapı Aralamayalım

Orman Genel Müdürlüğünde hiçbir kıstasa tabi tutulmadan memuriyet kadrolarına alınan sözleşmelilerin memur kadrosuna atanmaya çalışıldığını bu hafta içindeki haberlerde belirtmiştik. Şimdi ise Meclis alt komisyonuna gelen "Türkiye İstatistik Kanunu Tasarısı" ile DİE'de görev yapan geçici personelin memur kadrosuna atanılmasına ilişkin görüşmeler yapılmaktadır. KPSS'ye girmiş yüzbinlerce aday bulunurken, objektif işlemler ile seçilmeyen geçici personelin, memur kadrosuna atamalarının yapılmaya çalışılmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Sayın Milletvekillerimizin, özellikle de Plan ve Bütçe Komisyonundaki Sayın üyelerimizin bu konuda duyarlı olacağını düşünüyoruz.

Haber Giriş : 18 Mart 2005 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İstatistik Kanunun Tasarısında konuya ilişkin olarak yer alan hüküm şu şekildedir:

"Geçici Madde 9- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Başkanlıkta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre çalışmakta olan geçici personelden, üç ay içinde Başkanlıkça belirlenecek şartlara uygun olanların memurluğa geçmek için yazılı olarak müracaat etmeleri kaydıyla, Devlet Personel Başkanlığı tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına yaptırılan merkezi kamu personeli seçme sınavlarının herhangi birinden en az yetmiş puan alanlardan başarı sırasına göre ve sayısı Başkanlıkça belirlenmek üzere iki yılını doldurmuş olanlar asaleten; iki yıldan az hizmeti olanlar aday memur olarak durumlarına uygun kadrolara atanırlar."

Bu hükme göre DİE'de çalışan geçici personel, yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memur kadrolarına geçirilecektir. Oysa yüzbinlerce kişi memur olmak için KPSS'ye girmişti. KPSS işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmekte olup, bu sınavda adaylar tercih ve puan durumuna göre yerleştirilmektedir.

Bu şekilde yüzbinlerce aday dururken, hangi süreçlerle Devlet İstatistik Enstitüsünde geçici personel olarak çalıştıkları kamuoyunca bilinen 7000 yakın kişinin memur kadrolarına atanmaya çalışılmasına, bu hususun Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığınca hazırlanan taslakta yer almasına gerçekten şaşırıyoruz.

Umuyoruzki şu an alt komisyonda görüşülmeye devam eden bu hususlar taslaktan çıkarılarak, daha sonra bu şekilde oluşabilecek taleplerin önüne geçilebilecektir.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber