İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (3)

6500 kadro ve pozisyonun yer aldığı 2010/2 KPSS tercih işlemlerine katılacak adaylara yol göstermek üzere, geçtiğimiz hafta iki adet soru-cevap dosyası yayımladık. Bu yayınlamış olduğumuz dosyalarda, en sık sorulan sorulara yanıt vermiştik. Bugün, son soru-cevap dosyasını yayınlıyoruz. Bu dosyada, iki diploması olanların durumu, merkez-taşra ayrımı, diploma tarihi, üniversite ve belediyelerdeki çalışma ortamı gibi sorular ve yanıtlar yer almaktadır. Dosya için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2011 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (1)
KPSS yerleştirmelerine ilişkin soru ve cevaplar (2)

İki diploması olanlar ne yapacak?

İyi günler;
Benim KPSS tercih işlemleri ile ilgili bir sorum olacak. Üniversitede "çift anadal" yaparak iki bölümün de lisans diplomasını almış olanlar, KPSS tercihi yaparken sahip olduğu her iki meslek dalından da tercihte bulunabilir mi? Yoksa sadece KPSS' ye başvuruda bulunurken bir mezuniyet dalı seçilebiliyo (çünkü başvuru formunda çift anadal mezunları için gerekli alan yok) sadece bu seçilen mezuniyet dalı ne ise yine o alandan mı
tercih yapmak zorundayım?

KPSS sınavına girerken adaylar tek bir bölümden mezun olduklarını belirtmişlerdir. Şuan KPSS tercih işlemlerinde de, adayların belirtmiş olduğu bölüm sisteme yansıtılmış durumdadır. Adayların, şuan sistemde görünen bölümler üzerinden tercih yapmaları gerekmektedir. sistemde görünmeyen bölüm üzerinden yapılacak tercihler geçersiz sayılmaktadır.

"Şu bölümü de tercih edebilir miyim?" tereddüne düşmeyin, sadece KPSS robotunu kullanın

Merhabalar, ziraat mühendisliği lisans programından mezunum yapılacak olan atamalarda tercih yapıcam fakat tereddütte kaldığım bir konuyla ilgili sizlerin yardımına ihtiyaç duydum hazırlamış olduğunuz tercih robotundan yardım alarak tercih işlermlerimi yapıcam fakat ziraat mühendisliğinin tarım ekonomisi ve işletmeciliği alt programından mezunum. Ziraat mühendislisi veya tarım ekonomisi lisans programlarından mezun veya tarım işletmeciliği lisans mezunu ibaresi yer alan tercihlere başvura biliyormuyum veya hangilerine başbura bilirim hepsinin kodları farklı şimdiden yardımlarınız için teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum.

KPSS tercih kılavuzu üzerinden, değerlendirme yapmak çok zordur. Memurlar.net tarafından oluşturulan KPSS Robotu, adayın mezun olduğu bölüme göre tercih edebileceği kadroları göstermektedir. Önlisans ve lisans düzeyinde tercih yapacak adayların sadece bu robotu kullanması gerekmektedir. Tercih Robotu http://www.memurlar.net/kpss_2010_2.aspx adresinden yayınlanmaktadır.

Diploma tarihi önemli midir?

Kpss Tercih bildirimi yaparken mezun olduğunuz gün ay yıl diyor. fakat ben daha üniversiteden ilişiğimi kesmedim başak bi tarih yazdım bir sorun olur mu yada ne gibi şeyler yapmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim.

KPSS kılavuzuna göre, diploma tarihi; sadece bir kadroya atama yapılırken aynı puana haiz iki aday var ise, diploma tarihi önce olana öncelik verilmesinde kullanılmaktadır. Bu çok istisnai bir durumdur. Bunu fazla önemsemeyiniz.

Yerleştirsem, daha sonra KPSS-A kadroya başvurabilir miyim?

slm hocam... 2010 kpss B grubundan atandıktna sonra KPSS A grubu tercihi yapabilrimiym ve tercih yapma durumu varsa her hangi bir süre geçmesi gerekiyormu?...teşekkürler iyiy çalışmalar

Daha önceki dosyalarda da belirttiğimiz üzere memur olarak çalışanlar da KPSS'ye girebilmekte ve tercih işlemlerinr katılabilmektedir. Bu husus KPSS-A kadroları için de geçerlidir. Bu tercih işleminde 657'e tabi bir memur kadrosuna atanan aday, daha sonra eğer bir kurumun KPSS-A kadrosuna atanmaya hak kazanırsa, muvafakat alarak geçiş yapabilir. Eğer, tercih işleminde, 399'a tabi sözleşmeli bir pozisyona atanmış ve daha sonra eğer bir kurumun KPSS-A kadrosuna atanmaya hak kazanmış ise bu kez muvafakat almasızın direkt istifa ederek yeni KPSS_A kadrosuna geçebilir.

Taşra- merkez ifadeleri neyi ifade ediyor?

Ankara-taşra yazılanlar ankara'da mı yoksa başka bir ilde mi görev almaktadır?
Teşekkürler....

Bazı kadroların yanında "taşra veya merkez" ifadeleri bulunmaktadır. Merkez ifadesi, Bakanlık/ Müsteşarlık/ Genel Müdürlük merkez binasını, taşra ise bu genel bina dışındaki kamu kurumlarını ifade etmektedir. Taşra yazan her yer ilçe veya köy demek değildir. Bazen bir il birimi dahi taşra olabilir. Örneğin Ankara (Taşra) yazıyorsa bu ilgili kurumun merkez binası dışındaki diğer birimlerini ifade eder.

Görme bozukluğu olan atanabilir mi?

iyi günler.memur atamalarında istenen sağlık raporu hakkında sormak istediğim bir sorum var.göz bozukluğu memur alımında sorun olurmu?emniyet ve tsk gibi elenme sebebimi?sağlık mevzuatı hakkında bilgi

Tercih edeceğiniz kadronun yanında eğer tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu raporu alınması yönünde bir şart yok ise, bu kadroyu tercih etmeniz engel bir durum bulunmamaktadır. Zaten kılavuzda memur kadroları için sağlık durumu "Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak" şeklinde, sözleşmeli pozisyonlar için ise "Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak" şeklinde düzenlenmiştir. Gözdeki rahatsızlığın, memur kadrolarına atanma açısından hiçbir olumsuz yönü bulunmamaktadır.

Üniversite ve belediye kadrolarını tercih edersem, nakil olamaz mıyım?

merhaba değerli memurlar net çalışanları; öncelikle bizleri yayınladığınız kısa ve net bilgilerle aydınlattığınız için teşekürller. sorum şöle: 2010/2 kpss atamalarında herhangi bir üniversitede açılan kadroyu tercih eder ve atnırsam örneğin (ahi evran üniversitesi veya çoruh üniversitesine memur olarak) ilerki yıllarda buradan başka bir vilayetteki herhangi bir memurluğa tayin hakkım oluyormu, yoksa atandığım üniversitede ki kadroda sürekli çalışmak zorundamıyım...teşekkürler.

Bir kamu kurumunun ne kadar çok ilde teşkilatı bulunup bulunmadığı, nakil açısından önemlidir. Örneğin SGK'yı örnek olarak verelim. Samsun SGK'ya atanan bir memur, daha sonra Muğla'ya, eş veya sağlık durumu özrüyle naklen atanmak isteyebilir. Bu halde, SGK talebi incelerve bir olumsuzluk yok ise nakli yapar. İstek üzerine atamada da yine, eğer kadro durumu müsait ise naklen atama yapılabilir.

Ancak, başka ilde teşkilatı bulunmayan üniversite veya belediyeler açısından, eş, sağlık veya istek üzerine diye bir atama olmaz. Çünkü bu kurumların başka bir ilde teşkilatı yoktur. Bu nedenle, bu kurumlarda çalışıp da nakil isteyecek personelin (eş, sağlık veya istek fark etmez), başka bir kuruma naklen geçiş için başvurması gerekmektedir. Ülkemiz şartlarında, başka bir kuruma naklen geçilmek isteklerinde bir kriter bulunmamaktadır. Bu nedenle de, bu nakil türü hem çok zordur hem de üst düzeyde siyasi referans gerektirmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber