Mahkeme adli tıpa sordu, tarihsiz istifa dilekçesine dayalı işlem iptal edildi

Hem Bakanlar hem Rektörler hem de belediye başkanları zaman zaman çalışacağı personelden, işe başlatma sırasında, istifa dilekçesi alabilmektedir. Personelin görevden alınması sırasınma bu istifa dilekçesine "tarih" konarak, işleme alınmaktadır. Bu sayede kişi memur ise görevden alınmakta, sözleşmeli personel ise sözleşmesi fesih edilmektedir. Bu konuda Türk Yerel Sen tarafından açılmış bir dava sürecini görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir Belediyesinde, 2009 yılında 5393'ün 59. maddesine göre işe alınan ancak, 30.11.2010 tarihinde kendi isteği ile istifa ettiği ileri sürülen sözleşmeli personel, idare mahkemesi nezdinde dava açmıştır.

Davacı, dava dilekçesinde, işe başlarken kendisine tarihsiz ve imzalı bir istifa dilekçesinin imzalandığını belirtmiştir. Mahkeme bu durumu 08.04.2011 tarihinde Adli Tıp Kurumuna sormuştur. Başkanlık 10.08.2011 tarihinde raporunu mahkemeye sunmuştur. Raporda "tersim biçim, işleklik derecesi alışkanlıklar, istif. eğitim, doğrultu, seyir, hız ve baskı derecesi bakımından farklılıklar saptandığına" değinilerek, istifa dilekçesinde yer alan tarihlerin, davacının el ürünü olmadığı belirtilmiştir. Bu rapora her iki taraf ta itiraz etmemiştir.

Mahkeme, davacının 30.11.2010 tarihinde kayda giren ve kendi özgür iradesiyle istifa ettiğine ilişkin dilekçesi nedeniyle görevine son verildiğini belirten davalı idare işlemini, bu nedenle iptal etmiştir.

Mahkeme kararında ayrıca, hukuka aykırılığı saptanan işlem nedeniyle, davacının yoksun kaldığı maaşların, dava açma tarihi olan 06.12.010 tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğine hükmetmiştir.

Mahkeme kararının tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber