Öğretmen atama yer değiştirme yönetmeliği değişikliğinde, dikkat edilmesi gereken konular

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki içerik memurlar.net forumunda yazışan üyelerce hazırlanmıştır.

ÖĞRETMEN ATAMA YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMEK ÜZERE ?.

Bu konuda öğretmenlerin beklentileri var? Mağdur öğretmenler yaratmamak, atama dönemleri , öğretmenleri strese sokmamak adına;

şu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.,

1- Özür Grubu , İL İÇİ , İL DIŞI atamalarda baz alınan tarih 15- 30 Eylül olmalıdır.

Çünkü atamaları haziranda yapıldığı halde öğretmenler bakanlık tarafından eylül ayında göreve başlatılmıştır.Şubat ayında özr ataaları yapılmayacağı için 3 günle 5 günle bir yıl eşlerinden ayırmak doğru değildir.

2- BECAYİŞ MUTLAKA ÜZERİNDE DURULACAK BİR KONUDUR.

Kontenjan uygulamasına takılan öğretmenlerin elini biraz rahatlatacak sistem özür grubu atamalarda uygulanan muhtemel boşalacak kurumlarada atama yapılmasıdır. Bu sistem Becayişin biraz daha değişik ve dönerli uygulamasıdır. Özür Grubunda yapılıyorsa il dışı atamalarda da yapılabilir. İzmir'de ki sınıf öğretmeni Ankara' ya, Ankara'da ki Antalya' ya , Antalya'da ki Mersin'e , Mersin'de ki Konya'ya , Konya'da ki İzmir'e gidemiyor bu öneriyle 5 kişinin daha yer değiştirmesi sağlanmış olur.

Veya sistem üzerinden yapılacak bir becayiş olabilir. Kişilerin birbirini bulduğu bir becayiş değil. Sözleşmeli öğretmenlerin il dışı atamalarında yapılacaktı fakat Sözleşmeliler kadroya geçirilince gündemde kalmadan düştü. İki aşamalı olarak yapılmalı . Becayiş isteyenler becayiş istiyorum formu doldurup sistemden kaydetmeli. İkinci aşamada kimler becayiş istiyor MEB becayiş isteyen kurumları yayınlayarak tercihlere sunmalı. Becayiş başvuruları iller arası tayinlerden sonra il dışı tayine başvuran kişiler başvurabilmeli yoksa sabote etmek isteyenler çıkabilir.

BECAYİŞLE YER DEĞİŞTİRENLER YOLLUKSUZ ATANMALIDIR.

3-İl İçi Eş özür Durumu ele alınmalıdır..

Eğitimin kalitesini sorunsuz bireyler ile aşabiliriz.

Eşlerinin çorbasını içmeyi özleyen , çocuklarının fotoğrafına bakarak özlemini gidermeye çalışan , cuma günü mesai bitiminde tatil olup dinleneceği için değil evine kavuşacağı için cuma en sevdiği gün olan öğretmenlerimiz var , derste çarşıda pazarda aklı hep evde olan öğretmenlerimiz var.

Akşam evime döneyim diye günlük 100-200-300 km yol giden, sabah namazı vakti kalkıp akşam namazında sonra evine dönen, kelle koltukta her gün kaza tehlikesi geçiren, yorgunluktan uykusuzluktan derste verimli olamayan , evine geldiğinde yorgunluktan ve zaman kısıtlılığından okuldaki derslerine hazırlık yapamayan öğretmenlerimiz var.

İl içinde olup bu sıkıntıları çeken öğretmenlerimizin sorunları il içinde ilçe emri getirilerek çözülmelidir

Öğretmenlerimizi döneme yine sıkıntılı başlatmamak istiyorsak öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek için İl Milli Eğitimlere yetki verilerek acil çözüm uygulamaları düşünülmelidir (eğer maliyet düşünülüyorsa harcırahsız öğretmenlerimiz dünden razı) . Öğretmenlerimiz özür grubu atamalarda sadece eşinin çalıştığı ilçeyi seçebildiği için yakın ilçelerde boşluk varsa da gidememektedir. Bu ilçelere gidebilme imkanını tanımaları gereklidir. Gelecek dönem özür grubu atamalarda ise İl dışı özür atamalarında İl/İlçe emri olduğu gibi , İl içindeki öğretmenlerimize de ilçe emri getirilerek uygun kurumlara atamasının yapılması gereklidir.

Ereğli ve Akşehir arası 300 km ye yakın İkiside Konya'nın ilçesi . Akşehir ve Ereğli'de çalışan iki sınıf öğretmeni düşününün.. Birisi Akşehir'den Ereğli'ye gitmek istiyor diğeri Ereğli'den Akşehir'e ama norm açığı olmadığı için tayinleri çıkmıyor. İl bu konuda çalışma yapsa bu iki kişiyi yer değiştirebilir. veya daha yakına getirebilir. Akşehire 50 km ötede yunak'ta öğretmen yok, Doğanhisar iyi bir alternatif 40 km.

300< 30 oldu...

Sultandağı Afyon'a bağlı Akşehir-Sultandağı arası 25-30 km.Sultandağından özür durumuna başvuran öğretmen Akşehir'e İlçe emriyle geldi Ereğli'de ki gelemedi.

4-Bankacı Eşlerinin hakkı yenmemelidir.

Aralık 2011 atamasına kadar bu durumda olanların özür atamaları kabul edilmiştir.. Aralık 2011 döneminde ise bu kişilerin aile oldukları bakanlık tarafından yok sayılmıştır. Bu durumun yanlışlığı göz önünde bulundurulmalı mağduriyetler giderilmelidir.

5- Eğitim özrü ne olacak?

Sayın bakanımız eğitimlerini çalıştıkları illerde yapsınlar dedi.

Bu sorunun cevabı merakla beklenmekte mağdurlar olmaması için ortak bir payda da buluşulmalıdır.

6- İl içi yer değiştirmeler 2 yılda bir yapılması rotasyonu benimseyen bakanlık ve bizler için daha olumlu olacaktır.

7- Yönetmeliğin çıkış tarihinden önce (mayıs 2010) sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin hakları kendilerine iade edilmelidir.

8- Doğu İllerinde Çalışanlara 300-750 TL Eğitim Tazminatı Verilmeli .

Doğu illerine bir an evvel zorunlu hizmetimi bitireyim diyerek atanan binlerce öğretmen var. 2010 yılında zorunlu hizmet affı gelince buradaki öğretmenlerimiz mağdur olmuştur. Buradaki öğretmenlerimize ve doğu hizmeti olan okullarda çalışan öğretmenlerimize ek bir ücret çalışması yapılmalıdır. Bakanlığımız da bu durum hakkında çalışma başlattığını Nimet ÇUBUKÇU zamanında söylemişti.

*****************

Forumdan alıntılar

http://forum.memurlar.net/konu/1378481/

http://forum.memurlar.net/konu/1378544/

http://forum.memurlar.net/konu/1374208/

http://forum.memurlar.net/konu/1431326/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber