Resim öğretmeni ihracatçı oldu

Haber Giriş : 21 Haziran 2005 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resim öğretmenliğinden istifa eden Gümüş, artık beş ülkeye ihracat yapan bir işadamı. Şirketinin cirosu 3.5 milyon dolar.

Resim öğretmeni olan Yalçın Gümüş, 1978'de istifa ederek porselen, cam, seramik, emaye ve fayans ürünlerin dekorlamasında kullanılan çıkartmaları üretmeye başlamış. Küçük bir el tezgahı ile faaliyetlerine başlayan Gümüş, daha sonra Türkiye'nin tanınmış markalarına, özellikle de porselen yüzeylere baskı tekniklerini geliştirince bugün yıllık 3.5 milyon dolar cirosu olan ve beş ülkeye ihracat yapan orta büyüklükteki bir şirket haline gelmiş. Şirketinin adına ve markasına da kendi ismini veren Gümüş, "Türkiye'de girişimci olmanın önü açık. Sadece kaliteli ve doğru üretim yapmak yeterli" diyor. Başarının sırrını ise yenilikleri takip edip hayata geçirmek olarak özetliyor. Fuarlarda öğrendiği yeni baskı teknikleri ise Gümüş'ün önünü açan etkenler olmuş.

MISIR'DA FABRİKASI VAR
Firma yurtiçinde Kütahya ve Güral Porselen, Erdoğanlar Emaye, Denizli Cam, Paşabahçe Eskişehir gibi köklü kuruluşlara hizmet veriyor. İhracatını ise Mısır, Rusya, Almanya , Romanya, Hindistan'a yapıyor. Gümüş, Mısır'da da hediyelik eşya üretimi yapacak olan bir fabrika kurduklarını belirterek şunları kaydediyor: "Dekorlama işlemini grafik dizayn bölümümüzde otomatik baskı makinaları ile yapıyoruz. Baskı modellerinin tasarımını müşteri istekleri doğrultusunda gerçekleştirebiliyoruz. Süreç, baskı modeli dizaynı, bu modellere ait baskı kalıplarının hazırlanması, en son olarak da modelin baskı kâğıtlarına aktarılması şeklinde işliyor. Sipariş veren şirketler hangi ürün üzerine modeli uygulamak istiyorsa bu ürüne yönelik sipariş alınıyor, baskıyı ise kendi bünyelerinde yapıyorlar." Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 4 bin 670 metrekarelik kapalı alanda kurulu fabrikada 60 kişi çalışıyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber