Hırsızlar sınır tanımıyor, deprem evini bile soydular

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından afet hazırlıklarına yönelik çalışmalar kapsamında mahallelere yaptırılan deprem evleri, hırsızların hedefi oldu. Bir afette vatandaşın imdadına yetişecek ilk yardım ve arama kurtarma malzemelerinin sık sık çalınmasına isyan eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ?Bu işin peşini bırakmayacağız. Sorumlular mutlaka yakalanacak.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlardan da deprem evlerine sahip çıkmalarını istedi.

2009 yılından önce sayıları sekizi bulan ancak ilçenin bölünmesi üzerine dördü Bayraklı'da kalan deprem evlerinin Karşıyaka sınırları içinde olanları da duyarsız bazı şahısların kurbanı oldu. Mavişehir Arena Spor Salonu, Zübeyde Hanım Mahalle Muhtarlığı, Hasan Türker Spor Tesisi ve Bahçelievler Katlı Pazaryeri'nin yanındaki deprem evlerinin dış cepheleri sık sık zarar görürken yağmur suyu boruları ve lambaları kırıldı. Kapıları kırılarak, içindeki malzemeler çalındı.

Prefabrik olarak inşa edilen 10 metrekarelik evlerin içinde, afet anında ilk etapta kullanılacak kazma, kürek, balta, testere gibi el aletleri, ilk yardım malzemeleri ve kuru gıda bulunuyordu. Düzenli olarak kontrol edilip eksikleri giderilen deprem evlerinin, bu tarz tahripler sebebiyle sık sık yenilenmek zorunda kaldığını belirten Başkan Durak, ?Bu evleri, olası bir doğal afet sonrasında vatandaşlarımızın ilk anda ihtiyaçları olan malzemelere kısa sürede ulaşabilmeleri amacıyla yaptık. Şu an ne işe yaradığı, önemi pek anlaşılamıyor olabilir ancak geleceği düşünmek zorundayız. Bir felakete hazırlıksız yakalanmak istemiyoruz. Bu nedenledir ki sekiz yıldır bu konuda titizlikle çalışıyoruz ve vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Bölgelerindeki deprem evlerine sahip çıksınlar. Olası bir afet sonrasında belki de vatandaşlarımız için can simidi olacak.? şeklinde konuştu. Durak, tamamen tahrip edilen ve malzemeleri çalınan deprem evlerini yenilemek üzere çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, ?Onarımlarını tamamlayıp içinin malzemelerini yeniden koyacağız. Umarım bir daha tekrarlanmaz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber