Terörle Mücadele Yasası'na son rötuş

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle etkin mücadele için güvenlik güçlerinin elini rahatlatacak bir formül arayışı sürüyor. Emniyet gözaltı süresinin yeniden uzatılmasından yana.

19 Ağustos 2005 19:10

Terörle Mücadele Yasası'nda yapılan değişkilk yeni yasama yılına yetiştirilecek. Bu amaçla kurulan komisyon ilgili kurumlardan gelen önerilerle taslağa son şeklini vermeye çalışıyor.

Asker, polis istihbarat ve ilgili kurum temsilcileri Adalet Bakanlığı komisyonuna kendi kurumlarının görüşlerini iletiyor ve bu çerçevede Avrupa Birliği yolunda sağlanan temel hak özgürlüklerden geri adım atmadan, terörle etkin mücadele için de güvenlik güçlerinin elini rahatlatacak bir formül arayışı sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Ramazan Er, Emniyetin komisyona 8 - 10 maddelik bir öneri paketi sunduğunu açıkladı.

Ramazan Er'in ayrıntısına girmediği pakette, Emniyetin Avrupa Birliği'ne uyum için çıkarılan yasalarla 'elimiz kolumuz bağlandı' şikayeti önerilerde de kendisini hissettiriyor.

Emniyetin talebi

Emniyetin en can alıcı talebi yeni yasalarla kısaltılan gözaltı süresinin yeniden uzatılması. Ancak Emniyetin bu talebinin hayata geçmesi için Anayasa değişikliği de yapılması gerekiyor.

Emniyetin üzerinde durduğu ve diğer güvenlik birimleriyle paralellik içeren bir diğer önerisi de iletişimin dinlenmesi ile ilgili.

Emniyet, terör suçlarının takibinde istihbaratın önemli olduğuna dikkat çekerek, bu konuda yeniden düzenleme yapılması gerektiğini savunuyor.

Örgüt propagandasının terör suçu olarak ilan edilmesini de gerekli gören emniyet, örgüte yandaş toplama, bölücülük faaliyetlerinde bulunmanın da daha caydırıcı hale getirilmesini talep ediyor.

Terör örgütlerine ait bayrak, filama ve bu örgütler için yaptırılmış üniformaları taşıyanlara ağır cezalar getirilmesini isteyen emniyete göre, terörle mücadele için gözaltına alınma ve yakınlarına bilgi verme konularında esneklik şart.

Ayrıca örgüt mensupları bir başka ülkede yakalanmışsa ya da Türkiye'de bir cezaevinde tutuklu ya da hükümlü olarak bulunuyorsa sorgulanmasının önündeki engellerin kaldırılması isteniyor.

CNNTURK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber