Engelli ressam fırça darbeleriyle hayata tutunuyor

ABDULLAH KARABACAK | ZONGULDAK - 27.08.2012 12:43 Zonguldak'ta 8 yıldır resim öğretmenliği yapan Cengiz Alabaş (30), sağ kolunun protez, sağ elinde ise parmağı olmamasına rağmen birbirinden güzel yaptığı resimleri ve başarılı öğretmenliğiyle çevresinde adından söz ettiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resim yapmanın kendini ifade etmenin en iyi yolu olduğunu söyleyen Alabaş, ?Engelli olmam da resim yeteneğine sahip olmam da takdir-i ilahi. Resim yapmak beni hayata bağlayan bir köprü.? dedi.

Alabaş'ın resme olan ilgisi, henüz okula başlamadan ablasının defterlerine gizlice resimler yaparak başlamış. İlkokula başladığında öğretmeni Nurcin Kayhan'ın keşfettiği resim yeteneği sayesinde, ilkokul sıralarında düzenlenen resim yarışmalarında dereceler elde etmiş. Öğretmeninin teşvikiyle girdiği Güzel Sanatlar Lisesi'ni birincilikle kazanan Alabaş, orada da çeşitli yarışmalarda dereceler almış. Daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Alabaş, mezun olduğu 2004 yılından bu yana ressamlık yapmasının yanı sıra hem Rat Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda resim öğretmenliği yapıyor hem de Belediye Kültür Merkezi (BKM)'nde 8 yıldır ressam yetiştirmeye devam ediyor.

Bir kolu ve bir eli olmamasına rağmen uluslararası alandaki ressamlar kadar başarılı olan engelli öğretmenin azmi, öğrencileri başta olmak üzere herkese örnek oluyor. O, takdir-i ilahi olarak gördüğü engelinin, yine Allah'ın takdiri sonucu resim çizme yeteneği sayesinde daha büyük güzelliklere sebep olduğunu düşünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber