Dinar'da akıllı tahta teknolojisi

Dinar'da, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde Anadolu Öğretmen Lisesi, Körfez Dershaneleri Dinar Şubesi ve Dinar Dershanesi akıllı tahta teknolojisine geçecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körfez Dershanesi Dinar Şubesi Müdürü Ömer Faruk Dursun, yaptığı açıklamada, akıllı tahtaların en ileri teknolojiye sahip olduklarını söyledi.

Çoklu dokunmatik özelliğiyle kullanım kolaylığı sağlayan akıllı tahtalar sayesinde eğitim-öğretimdeki başarının artacağını belirten Dursun, şöyle konuştu:

"Dershanemiz tarafından hazırlanan dersler tahtalara yüklenerek istenilen derse, istenilen sınıfta erişilebiliyor. Bu sayede kitap taşıma derdi ortadan kalkıyor. Kitapta gösterilmek istenenler tahtaya yansıtılıyor. Aynı zamanda renkli kalem seçenekleriyle de tahta üzerinde çizimler yapılabiliyor. Konuyla alakalı çıkmış sorulara da konunun anlatıldığı sayfada hemen ulaşılabiliyor. Bunun yanında akıllı tahtaya yüklenen sınıf listeleriyle anında yoklama alınabiliyor ve gelmeyen öğrenci velilerinin cep telefonlarına otomatik olarak bir mesaj gönderiliyor. Ders aralarında Beklemeye alınan tahtalarda veciz sözler ve duyurular yer alıyor."

Anadolu Öğretmene Lisesi sınıflarına akıllı tahta kurulumunun devam ettiği öğrenildi.

Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber