Avukat alımı, merkezi yerleştirme dışına çıkarıldı

Bugüne kadarki uygulamada, bir kamu kurumu avukat almak istediğinde talebini Devlet Personel Başkanlığına bildiriyordu. Bu Başkanlık da avukat alımını KPSS tercih kılavuzuna koyuyor, ÖSYM tercih kılavuzu ilan ederek adayların başvurusunu merkezi olarak alıyordu. KPSS puan ve tercih üstünlüğüne göre sonuçlar açıklanıyordu. Bugün sistem değiştirildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Ekim 2012 tarihli Resmi Gazetede yer alan Bakanlar Kurulu Kararına göre, avukat alımı, ÖSYM'nin yaptığı merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkarılmıştır.

Yapılan değişiklik sonrasında, 657'e tabi hazine avukatı ve hukuk müşaviri ile avukat (657'e tabi memur veya sözleşmeli) alımı şu şekilde yapılacaktır.

1- Kamu kurumu önce, kurumsal yönetmeliğinde değişiklik yapacaktır. Bu yönetmelikte sınav, başvuru, komisyon teşkili ve sınava ilişkin diğer hususlar yer alacaktır.

2- Kendisi bu kez kadro talebini DPB'ye bildirmeyecek, bu nedenle bu kadrolar KPSS tercih kılavuzunda yer almayacak. Kurum kendisi ilana çıkacaktır.

3- Açıklanacak kadroların 5 katı aday sınava alınacaktır. KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınacak.

4- Beş katı adaya, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılacak. Yazılı ve sözlü sınavdaki başarı esas alınarak atama yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber