İnternet destekli öğretime ilgi artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) 3 bin 802 öğrenci, İnternet Destekli Öğretim Programı kapsamında sanal ortamda üniversite eğitimi alıp, yüksek lisans ve sertifika eğitimi alıyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ İnternet Destekli Öğretim'in çalışmalarına 1997 yılında başladıklarını ve önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Türkiye'de bu programın öncüleri arasında yer aldıklarını belirten Durman, sistemin daha da genişlemesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

İnternet destekli eğitimin, öğrenciler tarafından son zamanlarda daha çok tercih edilmeye başlandığını ifade eden Durman, şunları söyledi: ''Biz şu an ön lisans, yüksek lisans ve sertifika programlarında uzaktan eğitim veriyoruz. Bu sistem öğrencilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Çünkü öğrenci kendi kentinde, evinden veya işyerinden
dersleri takip edebiliyor. Öğrenci aynı zamanda öğrenim görürken eğer çalışıyorsa, işine devam edebiliyor.''

-''KATILIMIN DAHA DA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ''...

Öğrencilerin ders içeriğini internet ortamında görebildiğini vurgulayan Prof. Dr. Durman, şöyle devam etti: ''Konular animasyon ve ses efektleriyle desteklenmiştir. Anlatımı daha kolay hale getirilmiştir. Öğrenciler anlamadığı kısmı, kafasına takılan soruları forum bölümünde hocalara yöneltebilmektedir. Eğer hoca da o an forumdaysa karşılıklı yazışabilmektedir. Bu öğrenciler 3 sınava internet üzerinden katılıyor. Daha sonra final sınavına üniversiteye gelerek bir hafta sonunda girebiliyorlar.

Önceleri bu sistemi daha çok örgün eğitim alabilecek kişiler tercih ediyordu. Ama artık çalışan ama okuma fırsatı olmayan insanlar tercih etmeye başladı. Şu an bu oran yüzde 40'lar seviyesine ulaştı. Katılımın daha da artacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda altyapı hazırlığımız sürüyor.'' Sertifika programlarına katılanların da kendilerini geliştirmeyi arzuladığını belirten Durman, uygulamanın büyük avantaj ve kolaylıklar sağladığını anlattı.

Üniversitesinin ön lisans programlarında bilgisayar programcılığı, bilgi yönetimi, işletme, endüstriyel elektronik ve mekatronik bölümleri, yüksek lisansta üretim ve servis sistemleri yönetimi, internet tabanlı sertifika programlarında ise bilgisayar programcılığıve bilgi yönetimi bölümlerinde uzaktan eğitim sistemi uygulanıyor. Ön lisansta 3 bin 188, yüksek lisansta 217 ve sertifika programlarında 407 olmak üzere toplam 3 bin 802 öğrenci uzaktan eğitim kapsamında öğrenim görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber