Bu okulda öğrenciye dijital takip var

Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne kurulan 'Akıllı Geçiş Sistemi' sayesinde artık veliler, öğrencisinin okula gidip gitmediğinden anında haberdar olacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 12:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bu okulda öğrenciye dijital takip var

Okulun giriş saatinde turnikeden geçmeyen öğrenci velisinin cep telefonuna sistem tarafından anında mesaj gönderilecek.

Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne kurulan 'Akıllı Geçiş Sistemi' kentteki diğer eğitim kurumlarına da örnek teşkil ediyor.

Öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarını denetim altına almak amacıyla kurulan sistem velileri de, cep telefonlarına gönderilen kısa mesajla anında bilgilendiriyor. Öğrenciler her sabah turnikeden akıllı kartlarını kullanarak okula girip, çıkış saatinde yine kartlarını okutarak okulu terk ediyor. Kurulan sistem hakkında bilgi veren Okul Müdürü Suat Durmaz, akıllı geçiş sisteminin, hem okul yönetimi, hem veliler açısından büyük fayda sağladığını söyledi. Okula giriş ve çıkışların istenilen düzeyde denetim altına alınamaması ve güvenlik açığı oluşturmasına çözüm olarak, velilerden de gelen yoğun istek üzerine bu sistemin kurulduğunu anlatan Durmaz, bu sayede okulun içinde ve bahçesinde güvenli bir yaşam alanı oluşturduklarını bildirdi.

Akıllı geçiş sistemi ile öğrenci devamsızlıklarının denetim altına alındığını ifade eden Durmaz, "Öğrencilerimizi dışarıdan gelebilecek denetimsiz tehlikelere karşı korumak, velilerimizin göz bebeği olan evlatlarıyla ilgili güven duygularını güçlendirmek, devamsızlıkların çözümünü kolaylaştırmak ve hızlandırmak, ailelerin çocuklarıyla ilgili daha hızlı bilgilendirmelerini sağlamak amacıyla kurduğumuz sistem velileri de fazlasıyla memnun etti" şeklinde konuştu.

Durmaz, sistemin işleyişi hakkında ise şu bilgileri verdi: "Her öğrenciye kendi kimlik bilgilerini taşıyan bir akıllı kart verildi. Öğrencilerimiz, akıllı kartını okula giriş ve çıkış sırasında; girişteki okuyucu terminale okutuyorlar. Öğrenci kartını kart okuyucuya okuttuğunda okula girişi ve giriş saati sistemde kayıt altına alınıyor. Öğrencilerimizin, sabah saat 08:20'den önce kartlarını okutarak okula giriş yapmalarına dikkat ediyoruz. Aksi takdirde sistem otomatik olarak öğrenciyi 'geç giriş yaptı' olarak kaydediyor ve velisine kısa mesaj göndererek haber veriyor. Dersi bitmeyen öğrenci, kartı okutsa dahi turnikeden geçiş yapamıyor."

Kurulan sistem sayesinde dijital ortamda toplanan verilerle, öğrencinin okula kaçta girdiği, kaçta çıktığı, o anda okulda olup olmadığı, hangi günler devamsızlık yaptığı, kaç gün kaldığı, devamsızlığı alışkanlık haline getirip getirmediği ve dersi bitmeden okuldan ayrılıp ayrılmadığı bilgileri istatistiki olarak hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber