Devlet kamuda küçülme adına ilk adımını Meclis lojmanlarını satışa çıkararak yaparken bunu sosyal tesislerin satışı izliyor.

Haber Giriş : 11 Aralık 2003 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet kamuda küçülme adına ilk adımını Meclis lojmanlarını satışa çıkararak yaparken bunu sosyal tesislerin satışı izliyor.

Bakanlıklara önceden tahsis edilen 100'e yakın sosyal tesis Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Hazine'ye ait taşınmazlar üzerinde kamu kurum ve kuruluşlarınca kullanılan 664 sosyal tesisin envanter çalışmaları sürüyor. Devletin elinde bulunan 200 bin lojmanın satışı hükümetin gündeminden çıkmış görünüyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmenevlerinin satışından vazgeçti. Milletvekillerinin boşalttığı, Maliye Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan Ankara Oran'daki Meclis lojmanlarından yaklaşık 300 trilyon lira gelir bekleniyor.

Reha Medin Emlak Hizmetleri tarafından pazarlanan lojman blokunda bulunan 177 daireden 50'si satılırken 400 villadan 215'ine de alıcı çıktı. Lojmanların satılan bölümlerden devletin kasasına 100 trilyon lira nakit girecek. Oran'daki lojman bölgesinde kurulacak 5 yıldızlı otel ve yapı market içinse pek çok firma talip oldu.

Kamu görevlilerine ayrılan lojmanların satışına henüz başlanmadı. Hükümet bu konutların kira bedellerinde artışa gitti. Buna göre 100 metrekarelik bir kamu konutunun memurlar için aylık kirası 100 milyon liraya yükseldi. Maliye Bakanlığı yetkilileri, yurt genelinde 200 bin civarında lojmanın kamu görevlileri tarafından kullanıldığını belirterek bunların pek çoğunun satılmasının mümkün olmadığını kaydediyor.

İçişleri, Sağlık, Tarım, bayındırlık bakanlıklarına tahsisli Türkiye'nin dört bir yanındaki sosyal tesisler tek tek çıkılan ihaleler ile satışa sunuluyor. Özelleştirme İdaresi bünyesinde bulunan ve satışı yılan hikayesine dönen Tekel'in çeşitli gayrimenkulleri büyük ilgi görüyor. Özellikle büyükşehirlerde Tekel bünyesindeki çeşitli arsa ve depoların satışından elde edilecek toplam gelirin 1 katrilyon lirayı aşması bekleniyor. Tekel Genel Müdürlüğü, bu amaçla ekim ayı içinde 126 gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevlerinin özel sektöre devredilmesi projesinden vazgeçti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye çapında faaliyet gösteren 823 öğretmenevi bulunduğunu belirterek bunların özelleştirilmesinin gündemlerinde olmadığını açıkladı. Toplu Konut İdaresi ve Emlakbank da geçmiş döneme ait işyeri ve konut satışını hızlandırdı. Vakıfbank; iştiraki olan Taksim Otelcilik'in elinde bulunan otelleri satışa çıkardı. Otelcilik ve diğer hizmet sektörlerinden tümüyle çekilen Vakıfbank'ın bu otellerin satışından 300 milyon dolar gelir elde etmesi hedefleniyor.

Satılacak tesislerden bazıları:

Aydın Didim Kamp ve Eğitim Tesisi, Kuşadası Kamp ve Eğitim Tesisi, Seferihisar Turem Kamp ve Eğitim Tesisi, Seferihisar Milli Eğitim Kamp ve Eğitim Tesisi, Serferihisar Eğitim ve Dinlenme Tesisi, Seferihisar TCK Kampı ve Eğitim Tesisi, Menderes Kamp ve Eğitim Tesisi, Kocaeli Kandıra Eğitim ve Dinlenme Tesisi, Merkez Samsun Kamp Alanı ve Tesisleri, 19 Mayıs Çadır Alanı Tesisi, 19 Mayıs Dinlenme Tesisi, 19 Mayıs Eğitim Tesisi, Tekirdağ Milli Eğitim Bakanlığı Dinlenme Tesisi, Ankara Gölbaşı Eğitim ve Spor Tesisi, Balıkesir Erdek Kamp ve Eğitim Tesisi, Çanakkale Güzelyalı Karayolları Genel Müdürlüğü Dinlenme Tesisi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber