İstanbul Milli Eğitim kadrosu boşalıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Milli Eğitim kadrosu boşalıyor

Bakanlık Taşra yönetmeliğini yayımlayarak İlçe Müdürü, İl Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerine rotasyonun düzenlemesini yapmış oldu.

Bakanlık öncelikle görüş almıştı yayımladığı taslak üzerinden. Fakat değişen pek bir şey olmadı.

Türkiye genelinde Rotasyona tabii olmayan neredeyse hiç kimse yok. Bazı illerdekiler bir nebze şanslılar çünkü kendi illeri birkaç hizmet bölgesine dağılmış. Yani bir hizmet bölgesinden başka bir hizmet bölgesine gitmek için kendi ilinde alternatifi var.

Bu alternatife sahip olmayan iller özellikle 4 ve 5. Sınıf hizmet bölgelerindeki yöneticiler.

En kötü durumda olan ise İSTANBUL. Türkiye'nin gelişmiş her ili birkaç hizmet bölgesine ayrılmışken İstanbul'un tamamı tek bölge. Yani daha önce de söylediğimiz gibi İstanbul İl Milli Eğitim'de aynı bölgede Sultangazi, Sultanbeyli, Beşiktaş,Bakırköy,Kadıköy,Silivri'de.

Bu ne demek oluyor bir de ona bakalım.

1- İstanbul'da rotasyon süresini (6 yıl) dolduran İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı ve İl/İlçe Şube Müdürleri İstanbul dışında tercih yapacaklar. Yani İstanbul'da kalamayacaklar. (3 yıl A ilçesinde 3 yıl B ilçesinde çalışmışsa da ayrılacak)

2- Şu anda İstanbul İlçe Milli Eğitim Müdürlerini düşündüğümüzde 39 İlçenin 30'a yakını başka ile gitmek zorunda kalacak.

3- İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine baktığımızda her 4 şube müdüründen 3 tanesi ayrılacak.

4- İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve İl MEM Şube Müdürlerini düşündüğümüzde ise vekil/görevlendirme olanların haricinde neredeyse hiç kimse kalmayacak.

5- Buralara kim gelecek sorusunun cevabı ise başka illerde çalışan ve rotasyona tabii olan yöneticiler.

6- Atamaların başlayacağı ( il içi, il dışı, özür, ilk atama, yönetici atama)

- Okul planlamalarının yapıldığı ve yapılacağı,

- Kayıt dönemine girilen,

- 444 sisteminin oturtulmaya çalışıldığı,

- Genel liselerin kapanıp dönüştüğü,

- İlkokul Ortaokul ayrımlarının yapıldığı,

- Sorunların had safhada olduğu bir dönemde

Tabir caizse İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM (ilçeler dahil) Boşalıyor…

Örneğin İzmir'de A ilçesindeki B'ye yada İl MEM'e gidebilir yani bir kısmı yine İzmir'de laır fakat İstanbul'da bu söz konusu değil.

İstanbul ili gibi bir ili bu kadar sahipsiz bırakmak kimin aklına geldi bilmiyoruz fakat bu kişinin yada kişilerin akıl tutulmasından şüphe ediyoruz.

652 sayılı KHK il bakanlık kadroları dağıtıldıktan sonra işlerin ne kadar karıştığı, sahipsiz kaldığı, bakanlıkta iş bilmeyen tek bir yöneticinin bile kalmadığı bu kadar konuşulmuşken ve konuşuluyorken aynı şeyi İl MEM'lere reva görmek özellikle de İstanbul2a reva görmek hangi aklın ürünüdür.

Biz biliyoruz bu fikrin sahiplerini fakat onlar kendilerini hep gizliyorlar.

Şimdi denilecek ki İstanbul'a da tecrübeli insanlar gelecek, başka illerden gelecekler. Evet belki haklısınız fakat bu kişilerin İstanbul'u anlayıp tanımaları bile başlı başına sorundur. Bu kadar büyük kadro hareketi ancak ve ancak darbelerde olur… Rotasyonu şart olarak görüyorsanız bu işi daha aklı selim bir şekilde sürece yayarak yapsanız daha sağlıklı olmaz mı?

Görüştüğüm rotasyona tabi yöneticiler isyandalar. Onların en büyük isyanı da “özellikle okul dönüşümlerini tam da oturtmaya başladığımız bu dönemde yapılacak bu rotasyon her şeyi alt üst edecektir. Gecemizi gündüzümüze katıp toparladığımız her şey bozulacaktır.

Meclisten bir gecede yasa geçirilerek uygulamaya konulan 444 sistemini sırtımıza yıkanlar, bu konunun sorunsuz işlemesi için mücadele eden ve sistemi oturtan bizleri hiç sayarak yer değiştirmeye zorlamaları ağrımıza gidiyor” noktasında.

Ve bu yöneticiler başta Başbakan olmak üzere Bakan, Müsteşar ve diğer yetkililere seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar.

Bu konuda dile getirilmeyen başka sorunlar da var.

1- Halen sınavsız kıstassız İlçe Müdürü atamaları yapıldığı bilgileri vardır.

2- Şube müdürü kadrolarında büyük bir boşluk var, mevzuatı yok, sınav yok atama yok…

3- Görevlendirmelere bakan DİNÇER son vermişti şimdi yine hortladı hortlayacak gibi görülüyor…

4- Bakanlık rotasyonun hemen ardından boş kadroları doldurmalı ki boşluk olmasın. Bunun için de mevzuatını düzenlemesi gerekirken işe sondan başlamayı tercih etmiş adeta yıllardır okul müdürlüğü kadroları vekaleten yürütülerek siyasi manevralar yapılırken şube müdürlüğü kadrolarında aynı hazırlığa zemin hazırlanmaktadır.

Benim şahsi görüşüm de bu rotasyonun enine boyuna tartışılmadan, zamansız ve yanlış sistemle yapıldığı noktasındadır.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber