Eğitim-Bir Sen: KPSS'deki hak kayıpları giderilmeli

Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: -"Usulsüzlük nedeniyle hak kayıpları var. Kayıpların giderilmesi için devlet sorumluluğunu yerine getirmeli"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2015 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-Bir Sen: KPSS'deki hak kayıpları giderilmeli

ÖZCAN YILDIRIM - Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, KPSS'deki usulsüzlük nedeniyle hak kayıplarının olduğunu savunarak, "Bu hak kayıplarının giderilmesi için devlet sorumluluğunu yerine getirmeli. Mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımlar zaman geçmeden atılmalıdır" dedi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasının, vahim bir gerçeği ortaya çıkardığını söyledi.

YÖK Denetleme Kurulu, Jandarma Kriminal, Emniyet Bilişim Uzmanlığı ve TÜBİTAK raporları ile ilgili kurumların gönderdiği yazıların, usulsüzlüğü belgeler nitelikte olduğuna dikkati çeken Yalçın, soruşturmayı yürüten yeni savcıların tespit ettiği gerçeklere karşılık milyonlarca kişinin hakkının yenildiği bir durumun görmezden gelinmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

-"Gençlerimizin geleceğinin çalınmasına göz yumamayız"

Yalçın, usulsüzlükten dolayı hak kayıplarının bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Hak kayıplarının giderilmesi için devlet sorumluluğunu yerine getirmelidir. Söz konusu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Yapıldığı iddia edilen organize usulsüzlüğün toplumda meydana getirdiği hayal kırıklığının tamiri için suç işlemiş kişi ve grupların en hızlı şekilde ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde yargılanmasını, gerçeğin ortaya çıkartılmasını ve hak etmediği halde işgal ettikleri makamların gerçek sahiplerine verilmesini de talep ediyoruz. Gençlerimizin geleceğinin çalınmasına göz yumamayız. İddialar ışığında, binlerce gencin umutlarının söndüğü 2010'da KPSS sorularının çalınmasını kul hakkı olarak değerlendiriyor, gereken her şeyin hukuk çerçevesinde yapılmasını istiyoruz."

İdarenin hiçbir sorumluluğunun bulunmaması halinde dahi "kusursuz sorumluluk" ilkesi gereği süreçte oluşan mağduriyetlerin giderilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Devlet Denetleme Kurulu'nun, 'Türkiye'de yükseköğretimin durumu, politikaları, sorunları ve çözüm önerileri konusunun araştırılması' kapsamında 2010'da ÖSYM'de yaptığı incelemeye ilişkin raporun kamuoyuyla paylaşılmasında yarar var" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber