Başbakan: Gerginlik olmasın Paşam

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'ye hareketinden önce Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la yaptığı uzun görüşmede irtica konusunun açılıp açılmadığının sorulması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Pek gündemimize girmedi ama pazar günü (bugün) Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması var. 2 Ekim'de de Genelkurmay Başkanımızın açıklamaları olacak. Benim ısrarla üzerinde durduğum konu şudur: Türkiye'de gerek siyasi alanda, gerek ekonomik alanda gerilime vesile olabilecek açıklamalardan kaçınmak lazımdır. Biz zaten görüşmelerimizde bunu konuşuyoruz. Buradaki hassasiyetimizi, bunları özellikle konuşuyoruz. Bu noktada hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Erdoğan, "Bunu Büyükanıt'a da söylediniz mi?" sorusu üzerine ise, "Tabii, tabii. Kendisine söyledim. Bu süreçte, özellikle ekonomide hassas dönemlerde piyasalar hemen etkileniyor. Burada hassasiyet gerekiyor. 'Bırakın kendi akışı içinde aksın, bırakın batarsa batsın, ben istediğimi söylerim' demek olmaz. Hassasiyet gerekir. Dönünce geniş bir değerlendirme yapacağız. Bir takvim çerçevesinde adımlar atacağız. Erdoğan Org. Büyükanıt'ın olumlu yaklaştığını belirterek, "Bu konularda Yaşar Paşa'nın zaten hassasiyeti vardır" dedi.

SEZER'E SÖYLEMEDİM Erdoğan, "Konuşması öncesi Genelkurmay Başkanı'na ilettiğiniz kaygılar ve ricayı, Cumhurbaşkanı ile de konuştunuz mu?" sorusu üzerine ise, "Hayır, o konulara girmedik. Bu hafta ABD ziyaretimizi görüştük mesela. Ayrıca her hafta olağan görüşmelerde sayın Cumhurbaşkanı'na ekonomide ne yaptık, nerelerde açılışlar yaptık, onları anlatıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber