'Küresel ölçekte terörün bir karanlık odası olduğu belli'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Belçika'daki saldırıların alarm verici olduğunu belirterek, "Küresel ölçekte terörün bir karanlık odası olduğu belli. Ankara ile Brüksel'deki saldırının mantığı arasında fark olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2016 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Küresel ölçekte terörün bir karanlık odası olduğu belli'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti grup toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Brüksel'deki saldırıyı nasıl yorumlayabiliriz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Bir kere terörün, uluslararası boyutta geldiği tehlikeli noktayı göstermesi bakımından alarm verici bir nokta. Maalesef terör artık bir uluslararası 'network'e sahip oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara saldırısıyla Avrupa'daki saldırıların aynı merkezden yönlendirildiğine yönelik bir endişeniz var mı?" sorusuna ise Kurtulmuş şu yanıtı verdi:

"Bir kere bütün küresel ölçekte terörün bir karanlık odası olduğu belli. Bu hepsi tek bir merkez midir? Bunu söyleyemeyiz. Çünkü şu anda özellikle Brüksel saldırısıyla ilgili elimizde detaylı bilgiler yok. Yapmak istediği şey şu; küresel ölçekte insanların korku içerisinde yaşamalarını sağlamak istiyorlar. Yaptıkları, terör örgütleri üzerinden ülkelere siyasi mesajlar vermeye çalışıyorlar. Hükümetlerin bu anlamda atacakları adımlar konusunda oryantasyonlarının bozulmasını temin etmeye çalışıyorlar ve bütün bunların üzerinde de bölgesel ya da küresel ölçekte bir takım krizlerin, kaosların tetiklenmesine aracı oluyorlar. Dolayısıyla böyle baktığınız zaman ne bileyim, Boko Haram'ın Afrika'da bir ülkede yaptığı bir saldırıyla, Ankara'daki terör saldırısıyla, Suruç'taki katliamla, Brüksel'deki saldırının mantığı arasında hiçbir fark olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz."

"Günün gereği ne ise o yapılır"

Terörün tanımının değiştirilmesine ilişkin bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine ise Kurtulmuş, "Şu anda böyle bir şey yok. Çalışılıyor. İşin bir kısmı hukuk, terörle mücadelenin, bir kısmı emniyet güvenlik, bir kısmı istihbarat. Fakat esas bütün bunların hepsinde Türkiye için de küresel ölçekte de söyleyeceğimiz şey, teröre karşı ortak bir duyarlılığın ve ortak bir mücadele azminin toplumda kökleşmesidir. Geri kalan kısımlarıysa işin hukuk, istihbarat, güvenlik kısmıyla ilgili alanlarda, günün gereği ne ise o yapılır" yanıtını verdi.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber