CEF Finansal Mükemmeliyet Merkezi projesi başlıyor

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, finans konusunda özel sektörde çalışan ve çalışmayı düşünenleri mükemmel yapabilmek için CEF Finansal Mükemmeliyet Merkezi projesine başlayacaklarını söyledi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CEF Finansal Mükemmeliyet Merkezi projesi başlıyor

GAZETE HABERTÜRK

Akbank Başkanı ve murahhas üyesi Suzan Sabancı Dinçer, BloombergHT'de Arzu Maliki'nin sorularını yanıtladı. Sanat, eğitim ve girişime odaklanacaklarını belirten Dinçer, Finansal Mükemmeliyet Merkezi dedikleri CEF projesini anlattı.

-Akbank kurumsal sosyal sorumluluk projelerinizi paylaşır mısınız?

3 alanda aktifiz. İlki sanat faaliyetleri. Eğitim faaliyetlerimiz kapsamına ise CEF Finans Mükemmeliyet Merkezi diyoruz. Bunu Sabancı Üniversitesi ve Akbank beraber ana sponsor olarak başlatacağız. Eğitimde CEF'e odaklanacağız. Üçüncüsü de girişimcilik.

-CEF nasıl bir proje olacak?

Bir tarafta Sabancı Üniversitesi var akademik olarak ve gurur duyduğumuz bir kurum. Bir yanda da çok saygın bir finans kuruluşu olan Akbank var. Finans konusunda hem özel sektörde çalışan veya çalışmayı düşünen kişileri daha mükemmel yapabilmek için niye hizmet vermiyoruz, niye işbirliği yapmıyoruz diye yola çıktık. Dolayısıyla akademi dünyası, finans dünyası ve reel sektörü bir araya getirerek muhtelif çalışma mekanizmalarıyla finans konusunda kendisini geliştirmek isteyen profesyonelleri, yöneticileri daha mükemmel olmaları için insan gücüne yatırım yapma ile yola çıktık.

-CEF'e yabancı ilgisi nasıl?

CEF'in bir danışma kurulu var. Çok kaliteli yabancı üyelerimiz var. Joseph Ackermann bankacılık sektöründe çok büyük bir duayendir. Stephen Green, eski HSBC Bankası'nın Başkanı ve İngiltere'de Ticaret Bakanı idi. Robert Rubin, Larry Summers, Daron Acemoğlu, Profesör Dante Roscini Harvard Business School'da çok kuvvetli bir finans hocasıdır. Bu projeyi duydukları zaman hepsi çok etkilendiler ve yer almak istediklerini söylediler. 3 Haziran'daki konferansa Joseph Ackermann, Lord Green ve Larry Summers da konuşmacı olarak katılacak.

Suzan Sabancı Dinçer, Arzu Maliki'nin sorularını yanıtlarken girişimcilikte özellikle teknoloji ve lojistikte büyük fırsatlar bulunduğunu ve bunu ülke geneline yaymanın son derece önemli olduğunu söyledi.

CEF'İN KONULARI NELER OLACAK?

Birinci konferansın ana teması "Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerdeki Ekonomilere Bakış." Dünyada finans sektöründe bir değişim yaşanıyor özellikle iş yapış şekilleri değişiyor. İşte bu yeni bakış açısının ne gibi etkileri var finans sektöründe ve Türkiye'ye ne gibi etkileri olacak bunun tartışması olacak. Ve bu konferansları senede bir kere yapmayı planlıyoruz. Ayrıca hem lisans öğrencilerini hem de finans sektörüne yeni girmiş, belki kariyerinde bir yere gelmiş fakat farklı alanlarda kendisini geliştirmek isteyen, finans sektörünün ihtiyaç duyduğu arkadaşların kendisini tamamlamasında katkısını düşündüğümüz konularda da çalışmalar yapacağız, eğitim çalışmaları. Yine finans sektörü için araştırmalar yapılacak ve burada akademi devreye girecek. Bu tarz araştırmaları 3 ayda bir çıkarmayı planlıyoruz.

LANSMANI 3 HAZİRAN'DA

Dinçer, CEF projesi için "Lansmanını büyük bir konferansla 3 Haziran'da yapacağız. Çok heyecan duyduğumuz bir faaliyet" dedi.

GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞMALARI NELER?

Türkiye çok dinamik bir ülke. Reel sektör son derece dinamik, ilk olarak çok genç bir nüfusumuz var. Girişimcilikte ülkede çok aktif ve gurur duyulacak bir alan, biz tabii Türkiye'nin genç nüfusu ve dinamik yapısının aslında ülke için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Çünkü girişimcilikle ekonomiye daha çok katma değer yaratılabilir, daha çok istihdam yaratılabilir. Girişimcilik bizim bir bütün olarak desteklediğimiz bir konsept ama tabii bunun içinde kadın girişimciliğini de çok destekliyoruz. Kadın girişimciliği ile faaliyette olan kurumlarla işbirliklerimiz var. Ben de KAGİDER'in kurucu üyelerindenim ve uzun süre çalıştım. Endeavour bizim çok aktif olduğumuz bir kurum ben de kurucularındanım. Akbank da burada çok aktif olmuştur. Dolayısıyla biz kurum olarak girişimciliği çok destekliyoruz.

KÜLTÜR SANAT UZUN SOLUKLU

Kültür sanata çok büyük yatırım yaptıklarını da kaydeden Dinçer, bunları şöyle özetledi: Bunları yurtdışına tanıtabilmek ve yurtdışındakileri entegre edebilmek önemli. Yani biz biraz önce de söylediğim gibi, bizim için sürdürülebilirlik önemli. Sanat faaliyetlerine de bakarsanız Akbank'ın faaliyetleri hep uzun süreli. Akbank sanatta da özverili bir grubumuz var, buraya çok gönül vermişizdir. Akbank Caz dediğiniz zaman 25 sene bitti. Akbank'ın bugün kısa film festivalleri var. Bu da 12 yıldır devam ediyor. Akbank'ın yine Modern Sanatta Contemporary ile uzun bir işbirliğimiz var, 9 yıldır beraber çalışıyoruz. Bugün Contemporary İstanbul, İstanbul'un tanıtımında son derece aktif olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber