AKP, SSK Hastanelerinde kadrolaştı iddiası...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES), ?SSK Raporuönda, sağlık ortamındaki sorunların gün geçtikçe daha kötüye gittiği saptandı. Raporda, AKP Hükümetinin Sağlık Bakanlığı'ndaki kadrolaşma çabasından SSK hastanelerinin de nasibini aldığını savunuldu.

SES, SSK Sağlık Kuruluşları'nın Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin 2'inci yılı nedeniyle ?SSK Raporuönu yayınladı. Raporda, AKP Hükümetinin hastanelerin idari kadrolarını değiştirdiği kaydedildi. Raporda, Dışkapı SSK Hastanesi'nde 36 Başhekim Yardımcısının bulunmasının, kadrolaşma hırsının gelindiği aşamayı gösterdiği ifade edildi. Hükümetin sağlık hizmeti vermek yerine, kendi siyasi akranlarına yer açma amacı taşıdığı vurgulanan raporda, eğitim hastanelerine hukuka aykırı yapılan sınavsız şef, şef yardımcıları atamalarından SSK hastanelerinin de nasibini aldığı belirtildi. Raporda, bu hareketlerin hastane çalışma ortamının özgünlüğünü deforme ettiği kaydedildi. Hastane isimlerinin de değiştirildiğinin bildirildiği raporda, bu davranışın hastane geleneklerine ve kültürel olgulara zarar verildiğinin altı çizildi.

?ÖZLÜK VE SOSYAL HAK KAYIPLARI"

SSK hastanelerinin devredilmesinden sonra sağlık emekçilerinin özlük ve sosyal haklarının kaybolduğu bildirilen raporda, lojmanlarda oturanların tahliye edilmesi, görevde yükselme ve unvan yükselmesi sınavları yapılmadığı için birçok kişinin kadro sıkıntısı yaşaması, nöbet ek ödemelerinin verilmemesi ve özlük dosyalarının Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Merkezi'ne tam olarak geçirilmediğinden, Temmuz 2005 tarihinden bu yana hala tayin sıkıntısının yaşandığı ifade edildi.

?SSK HASTANELERİ KAPATILDI"

Raporda, SSK hastanelerinin devredilmesinden sonra birçok ilde hastanelerin yapısının ve hizmet kapsamının değiştiği vurgulandı. SSK hastanelerinin birçok ilde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne dönüştürüldüğü ifade edilen raporda, bazı illerde SSK hastanelerinin kapatıldığı ya da birleştirildiği belirtildi. Raporda, yapılan bu değişimlerle kapatılan dispanserlerde çalışanların bağlı bulundukları hastanelere kaydırıldıkları, bir kısım çalışanında sağlık işkolundan çıkarılarak, Çalışma Bakanlığı'nda istihdam edildiği açıklandı.

?İLAÇ TEMİNİ BİLİMSELLİKTEN UZAK HALDE"

SSK hastanelerinin devredilmesinden sonra ilaç ve sarf malzemelerinin temininin piyasadan ve Sağlık Bakanlığı'nın bilimsellikten uzak belirleyiciliğine terk edildiği ifade edilen raporda, SSK'nın sermayenin sömüremediği, önemli ölçüde kapalı işleyişe sahip piyasasının ortadan kaldırıldığı açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber