Yüzdeki ölü deriyi bırakın bitkiler soysun

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Mart 2007 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bırakın yüzünüzü bitkiler soysun

Çevresel etkenler, yılların etkisi, yüzümüzde ölü deri birikimine neden olur. Ölü derilerin atılmaması ile ciltte kırışıklık, leke, sarkma, gözenek ve deformasyon başlar. Bu etkileri gidermenin yollarından biri de tamamen bitkisel olan 'green peel'

Peeling deri üzerine soyucu ajanların uygulanması suretiyle derinin rejenerasyonunun (yenilenmesinin) sağlanması anlamını taşıyor.

Peeling'in tarihi eski Mısır'da Kleopatra'nın, laktik asidin soyucu etkisinden yararlanmak için yaptığı ekşimiş süt banyolarına dayanıyor. Yani peeling, yüzyıllardır çeşitli şekillerde, güzelliğine önem veren kişiler tarafından kullanılan bir yöntem. Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk peelingle ilgili merak edilenleri anlattı. Günümüzde peelingler derinliklerine göre üçe ayrılır: Yüzeyel peelingler, orta derinlikte peelingler ve derin peelingler. Peelinglerin derinlikleri arttıkça etkileri ile birlikte riskleri de artar. Bu nedenle orta derinlikte ve derin peelinglerin, mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanması çok önemli. Peelingler cilt tiplerine göre belirlenir. Uygulama şekillerine göre peelingler de üçe ayrılır. Mekanik (Dermabrasyon), fiziksel (Laser) kimyasal. Bu uygulamalara ilave olarak, günümüzde yeni bir uygulama şekli olan biyolojik yani bitkisel peeling (green peel) karşımıza çıkmaktadır. Biyolojikten kastımız, tamamen bitkisel özlü karışım olması.

GREEN PEEL NEDİR?

Green peel, klinik olarak geliştirilmiş, dünya çapında denenmiş, bitkisel bazlı bir cilt yenileme metodu. Hiçbir kimyasal madde ve sentetik aşındırıcı içermeyen Green Peel uygulanan alanda kan dolaşımını hızlandırıp ve üst deride mikrogranüllerin etkisiyle soyucu bir etki yapıyor. Bu etkiyi yaratan karışım, 22 çeşit bitkinin kurutulup ince pudra şekline getirilmiş yaprakları, filizleri, çiçekleri ve köklerinden oluşur. Bu bitkiler, atkuyruğu, altıncık, papatya, sinirotu, hercai, menekşe, sarı sabır, ıhlamur, meyan kökü, ökse otu ve yosun olarak sıralanabilir. Ayrıca yüksek etkili doğal maddeler (buğday tohumu özü ve yağı, ipek proteinleri, maya), vitaminler (A, E, C, BI, B6, F), elementler (silisyum, v.b.) ve çeşitli mineraller de (kalsiyum ve magnezyum) içeriyor. Göze kaçtığı takdirde bile yanmaya sebep olmuyor. Bu karışım, özel olarak hazırlanmış konsantre bir losyonla karıştırılarak kullanıma hazırlanıyor ve green peel eğitimi almış, diplomalı uzmanlar tarafından özel bir masajla uygulanıyor. 5 gün sonunda soyulan üst derinin altından taptaze, bebek gibi bir cilt çıkıyor.. Bahsedilen bu 5 günlük soyulma sürecinde, bir yandan da, cilt altında kan dolaşımını düzenlenip, beslenme artıyor, aynı zamanda toksinler ve diğer birikimler ciltten uzaklaşıp, cilde daha çok oksijen ulaşıyor. Üst derideki keratin tabaka çözülüp, ölü hücreler uzaklaşıyor. Bazal tabakada yeni hücre oluşumu uyarılıyor. Cilt yapısı, rengi ve kalitesinde iyileşme sağlanıyor. Cilt gerginleşip, ince çizgilenmeler yok olurken kırışıklıklarda da gözle görülür azalma oluyor.

HANGi DURUMLARDA UYGULANIR?

"Kırışıklıklarda, erken kırışmaya meyilli ciltler ve sarkmış yüz hatlarında, "Sivilce, kaza, yanık sonucu oluşan izlerin yok edilmesinde, "Problemli, sivilceye ve siyah nokta oluşumuna meyilli ciltlerde, "Yağlı, kan dolaşımı kötü, soluk, geniş gözenekli ciltlerde, "Güneşten hasar görmüş ciltlerde, "Cilt kuruluğunun giderilmesinde, "Ellerdeki yaşlılık belirtilerinde (gevşeme, kırışıklık, yaşlılık lekeleri gibi), "Selülit ve çatlaklarda, "Sarkmış ve gevşemiş karın derisi, üst kol içi ve üst bacak içlerinde, "Ciltte renk değişikliklerinin homojen hale getirilmesinde, "Genel olarak cildin gençleşmesi, canlanması ve yenilenmesinde. Uygulanmasında yaş sınırı olmayan bu sistem, 17 yaşında bir gencin cildine sivilce izlerinin giderilmesi için uygulanabilirken, 70 yaşında bir kişinin cildine kırışıklık ya da lekelerinin giderilmesi için uygulanabilir. İçinde kimyasal ve sentetik madde bulunmadığı için, bazı peeling türlerinde ortaya çıkan lekelenmeler bu peeling yönteminde hiç oluşmaz. Orta derinlikte bir soyulma oluşturan bu peeling, diğer orta peeling türlerine göre daha çabuk iyileşerek, uygulanan kişilerin iş ve zaman kaybına neden olmaz. Problemsiz ciltlere 5-6 ay aralarla ya da senede 1 kez uygulanır.

KiMLERE UYGULANAMAZ?

Green peel uygulaması yapmadan önce, hasta seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Örneğin, dermatolojide herpes, impetigo, egzama, psoriasiz olarak adlandırılan enfeksiyonlu hastalıklar sırasında, çok hassas ve ince ciltlerde, gebelik ve emzirme döneminde, oral kortizon kullanımı sırasında, birden çok maddeye karşı alerjisi olanlarda, hangi tip olursa olsun deride yeni başlayan şüpheli oluşumlarda kesinlikle uygulanmaması gerekiyor. Bu konudaki tanıları, ancak bir deri hastalıkları uzmanı teşhis edebildiğinden, en başta da belirtildiği gibi mutlaka bir dermatolog kontrolu altında yapılması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber