İşgal planı ekonomik kriz içinmiş

Darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul'u işgal etmeye çalışan cuntacıların Türkiye'nin dünya ile ekonomik bağını kesmeyi amaçladıkları ortaya çıktı. İhanet çetesi bunun için yanlarında teknik işlerden anlayan erleri götürdü

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 14 Kasım 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşgal planı ekonomik kriz içinmiş

KENAN BUTAKIN

FETÖ'nün hain kalkışmasında darbecilerin ele geçirmek istediği noktalardan biri de İstanbul'daki Borsa İstanbul binasıydı. Türkiye'nin dünya ile tüm ekonomik bağını kesip krizi en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan darbeciler, Borsa İstanbul binasını ele geçirmek isterken biri polis iki kişiyi şehit etti.

Borsa İstanbul'un işgal edilmesine ilişkin 1'i firari 2 binbaşının da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda geçtiğimiz hafta yapıldı. Üç gün süren duruşmalarda dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan erler M.B., F.Y. ile astsubaylar M.F., M.F. ve V.Ç.'nin yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edildiği duruşmalarda, darbeci komutanların elektronikten anlayan erleri borsa binasına götürdüğü de belirlendi. Şehit aileleri adına davayı izleyen Avukat Dr. Mehmet Sarı, 15 Temmuz akşamı darbeci komutanların bazı erlere, "Sizi, sabah bir terör operasyonundan dolayı 3 gibi uyandırabiliriz" şeklinde bir ifade kullandığını belirtti. Sarı, bu ifadenin de darbenin nasıl erkene alındığı örneklediğini kaydetti.

Borsa İstanbul'un işgal edilmesinin amacının ülkenin dünya ile ekonomik bağını koparmak olduğunu söyleyen Sarı, "Darbeciler ekonomik olarak da büyük bir kriz çıkarmak istiyordu. Bu nedenle Borsa İstanbul önemliydi. Bu yüzden özellikle elektrik-elektronik konularında uzman veya eğitim alan er veya öğrencileri götürmüşler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber