Zekai Paşa'nın uyarı telefonunu açmadılar

15 Temmuz FETÖ kalkışması sırasında Genelkurmay'ı basan Özel Kuvvet askerlerinin Korgeneral Zekai Aksakallı tarafından aranarak durdurulmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Ancak o sırada Karargah'taki darbe karşıtı subayları derdest etme ihanetinde bulunan cuntacılar telefonda sesi dışarıya kadar yayılan Zekai Paşa'yla konuşmak istemedi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 15 Kasım 2017 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zekai Paşa'nın uyarı telefonunu açmadılar

Darbe girişiminde Genelkurmay'da yaşananlara ilişkin aralarında 'yurtta sulh konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı 'çatı' davasına sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan'da görülen duruşmada olay tarihinde yüzbaşı rütbesiyle Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire İdari İşler Subayı olarak görev yapan sanık Mehmet Demir'in savunma yaptı. Demir, 15 Temmuz günü Personel Plan Yönetim Şube Müdürü Binbaşı Mustafa Duygulu'nun talimatıyla YAŞ'a ilişkin toplantıya katıldığını, ancak toplantıda örgütün atama listesinin görüşüldüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığını savundu. Toplantının saat 20.30'da tamamlanmasının ardından iç bahçeye geçtiklerini belirten Demir, daha sonra silah sesleri duyduklarını, birkaç dakika sonra yanlarına Kara Kuvvetleri Komutanının koruma ekibinden takım elbiseli birkaç kişinin geldiğini, tam teçhizatlı askerlerin de gelerek bulundukları yerden çıkmamalarını istediklerini kaydetti. Korumalardan birinin Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile görüştüğünü, Aksakallı'nın sesini kendilerinin de duyduğunu ifade eden Demir, korumanın telefonu verdiği askerlerin Aksakallı ile konuşmak istemediğini, emniyet aldıktan sonra görüşeceklerini söylediklerini aktardı. Bu askerler tarafından başka bir yere götürülüp kelepçelendiklerini savunan Demir, gece boyunca bir odada bekletildiklerini ileri sürdü. Sanık Demir, ertesi gün 12.00'a kadar bu odada mahsur kaldıklarını, içerideyken televizyondan hain girişimi öğrendiklerini, ortalığın sakinleşmesinin ardından polis tarafından gözaltına alındıklarını anlattı. Demir, hain darbe girişiminin, hazırlık, tasarlama, planlama, uygulama dahil herhangi bir aşamasına katılmadığını savundu.

Darbecilerin sıkıyönetim bildirisi ve atama listesinde imzası bulunan Mehmet Partigöç ve Cemil Turhan'dan şikayetçi olup olmadığı sorulan Demir, "Eğer suçlularsa şikayetçiyim ancak bu yargılama sonunda belli olacak. Şu an için şikayetçi değilim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber