Vekaleten birinci dereceye atanan, yeşil pasaport alabilir mi?

Danıştay Onuncu Dairesi, hususi damgalı pasaport alabilmek için birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolara asaleten atama yapılmış olması gerektiğini kararlaştırdı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Aralık 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekaleten birinci dereceye atanan, yeşil pasaport alabilir mi?

Danıştay Onuncu Dairesi, hususi damgalı pasaport alabilmek için birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolara asaleten atama yapılmış olması gerektiğini kararlaştırdı. Bu karara göre vekaleten birinci dereceye atananlar yeşil pasaport alamayacaktır

İŞTE DANIŞTAY KARARI

Temyiz Eden Davacı : .....

Vekili : Av...

Karşı Taraf (Davalılar) : 1- Muğla Valiliği

2- Emniyet Genel Müdürlüğü

Vekili : Hukuk Müşaviri

İstemin Özeti : Davacı tarafından, hususi damgalı pasaport verilmesi talebiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin 29/11/2011 tarih ve 121/41939 sayılı Muğla Emniyet Müdürlüğü işleminin iptali istemiyle açılan dava sonucunda, Ankara 16. İdare Mahkemesince; davacının birinci derece mimar kadrosunda görev yaptığı açık ise de, anılan kadroya 657 sayılı Yasanın 86. maddesi uyarınca vekaleten atandığı göz önüne alındığında, birinci, ikinci veya üçüncü derece kadroya asaleten ataması yapılmayan davacının hususi damgalı pasaport verilmesi isteği ile yaptığı başvurunun reddine ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddi yolunda verilen kararın temyizen incelenerek bozulması istenilmektedir.

Savunmanın Özeti : Temyiz isteminin reddi gerektiği savunulmaktadır.

Danıştay Tetkik Hakimi

Düşüncesi : Temyiz isteminin reddi ile usul ve hukuka uygun mahkeme kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay Onuncu Dairesince gereği görüşüldü:

İdare ve vergi mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

Temyizen incelenen karar usul ve hukuka uygun olup, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden, temyiz isteminin reddi ile Ankara 16. İdare Mahkemesinin 28/05/2014 tarih ve E:2013/1314 , K:2014/653 sayılı kararının onanmasına 12/04/2016 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber