Bakan Çelik atama yönetmeliğini savundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2007 00:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BAKAN ÇELİK'TEN 'YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ' SAVUNMASI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Resmi Gazete'de yayımlanan okul müdürlerini ve yardımcılarını ilgilendiren atama yönetmeliği konusunda eğitim sendikalarının dava açması ile ilgili olarak,

"Yönetmeliği gözden geçirerek hazırladık. Yönetmelikle ilgili neler yapılması gerekiyor konusunda sendikalara da danıştık. Bu yönetmeliğin neyine itiraz ediliyor. Liyakat ve kariyer ölçütlerine uyulmuş olması siyasi kadrolaşma tezini kendiliğinden reddeder" dedi.

Yönetici kadrosuna atanacaklarda sınavların kaldırılmasına değinen Çelik, ilçe emniyet amirliklerine, tarım il müdürlüklerine atama yapılması durumlarında sınavla atama yapılmadığını söyledi.

'Sınav objektif bir kriter getirsin diye konmuştur" diyen Çelik, daha önce mülakat konulduğunu ancak Danıştay'ın 'mülakatı iptal ettiğini söyledi.

Müdür, ve müdür muavinleri sınava girdiklerinde mevzuat konularından sınav tabi tutulduklarını belirten Çelik, "Teorik bilgisi yerinde olan insanların yöneticilik vasfı olmuyordu. Biz birlikte çalıştığımız insanlarla yetkilerimizi paylaşmak istiyoruz. Atamaları ben yapmıyorum. Merkezden yapılacak olan atamalar bin 600 kişidir. Bunların çoğu da yatılı okullardır. 8 bin okula müdür ataması yapılacak. 76 bin kadroya 10 bin atama yapılması söz konusudur. Biz objektif kriterler koymuşmuyuz. A tipi okulda 3 yıl yöneticiliği olan kişi atanabilir demiediğer illerde de öğrencilerşiz. Bu bir objektif kriterdir. Bu insanların yöneticilik vasıflarının olup olmadığını da genel müdürler ve valilikler karar verecekler. Biz Türkiye'de merkeziyetçi yönetim anlayışına alıştığımız için bu garip geliyor. Bu yönetmeliği bilen bir insan olarak okursanız burada subjektiflik kesinlikle söz konusu değil. Kadrolaşmanın da 'k'si bile yok. Bütün eğitim yöneticileri okulların vekaletle yönetilmesinden şikayet ediyor. Biz müdür muavinliği sınavı yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek yönetici bulamıyoruz. Demokrasilerle işleyiş şeffaftır. Her eğitim sendikasına diyelim ki alın bu yönetmeliği siz hazırlayın diyelim üçü de birbirine taban tabana zıt olan özelliklerle dolu olan bir yönetmelik hazırlar. Mühim olan objektif kriterlerin herkes için geçerli olması. Herkesin alnı kurallara tabi tutulmuş olmasıdır. Bir insan kağıt üzerinde bazı şeyleri çok iyi biliyor diye iyi yöneticidir anlamına gelmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber