Özel Hastaneler Derneği Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım, memurların özel hastanelerden de sağlık hizmeti alabilmesi yönündeki gelişmeleri değerlendirdi

Haber Giriş : 26 Nisan 2003 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Hastaneler Derneği Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım, memurların özel hastanelerden de sağlık hizmeti alabilmesi yönündeki gelişmeleri değerlendirdi

Özel Hastaneler Derneği Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım, bu kararı ?muhteşem bir gelişme' olarak değerlendirdi. Sağlık Bakanlığı bu projeyle özel hastanelerin boş kapasitelerinden faydalanarak, devlet hastanelerinde oluşan kuyrukları azaltmayı planlıyor. Yaşar Yıldırım, Ankara'da yapılan her toplantıda konuyu Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na aktardıklarını, nihayet sevindirici bir sonuç aldıklarını söyledi. Memurların özel hastanelerden yararlanması konusunda paket programların hazırlandığına dikkat çeken Yıldırım, memurların devlet hastanelerinden sevk alarak, özel hastanelerde tedavi olabileceklerini vurguladı.

Özel hastanelerin poliklinik hizmetlerinde büyük açıkları olduğunu söyleyen Yıldırım, devletin bu sayede müthiş bir kâr yapacağını vurguladı. Yıldırım, A1, A2, ve A3 sınıfındaki hastanelerden faydalanmak isteyen memurlara belli ücretlerin konulacağını aktardı. Ücretlerin yüksek fiyatlar olmaması için çalışacaklarını belirten Yıldırım, ?Önerimiz; A1'e 20 milyon A2'ye 10 milyon lira şeklinde bir ücret belirlenmesi. A3 de ücretsiz olsun. Belki cebinde parası olan hasta, biraz fazla ödeyerek bu hizmetten faydalanmak isteyecektir. Önemli olan hastanın önüne seçenek sunmak.? dedi.

Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş döneminde hazırlanan ancak mahkemelik olan Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne de değinen Yıldırım, bu yönetmelikte önemli değişiklikler olduğunu söyledi. Değişikliklerin başında Ruhsat Komisyonu'nun kurulmasını gösteren Yıldırım, ?Yeni açılan hastanelerin müracaatları 30 gün içinde değerlendirilecek. Önceden ruhsat alabilmek için 6 ay?1 yıl arasında bir süre bekleniyordu.? dedi. Anadolu'daki özel hastanelerin sorunlarının da çözüldüğünü bildiren Yıldırım, hastanelerde zorunlu olan biyokimya ve mikrobiyoloji uzmanı şartının kaldırıldığını, bu uzmanların hastanede part?time çalışabileceklerini söyledi.

Hastanelere getirilen puanlama sistemini de anlatan Yaşar Yıldırım, puanlamayla bir hastanenin A1'den A2'ye düşebileceği gibi A3'teki bir hastanenin de A2'ye çıkma şansını elde edebileceğini söyledi. Puanlama için bir komisyon kurulacak. Bu komisyon belli aralıklarla hastaneyi kontrol edecek. Aynı zamanda bir Fiyat Tespit Komisyonu da kurulacak. Muayene fiyatları TÜFE oranları dikkate alınarak yapılacak. Her hastane için taban ve tavan fiyatlar belirlenecek. Hastaneler aylarca komisyonun gelip fiyat vermesini beklemeyecek.

Sağlık Bakanlığı özel hastanelere puanlama sistemine uygun olarak eksikliklerini tamamlamaları konusunda da ?ek süre' verdi. Hastaneler yönetmeliğe uygun ?makyajı' yapmak için kolları sıvadı.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber