MEB, şube müdürlüğü sözlü sınavında da yazılı sınav puanına yakın puan vermelidir

MEB, görevde yükselme sözlü sınavlarında da, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasında olduğu gibi yazılı sınav puanına yakın bir puan vermelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ağustos 2018 10:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, şube müdürlüğü sözlü sınavında da yazılı sınav puanına yakın puan vermelidir

01.04.2018 tarihinde gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Yazılı Sınavı'nda, 60 puan barajını aşarak başarılı olan adaylardan;

12.10.2013 tarih ve 28793 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliği'nin "Sözlü sınav" başlıklı 16. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavında başarılı olanlardan duyuruda ilan edilen kadro sayısının üç katına kadar aday, puan üstünlüğüne göre sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava alınır." hükümlerine göre, duyuruda ilan edilen 513 kadronun 3 katı yani 2 bin 32 aday sözlü sınava girmeye hak kazanmıştı.

Söz konusu sınavda minimum 81,6667 ve üzeri puan alan 2 bin 32 aday 3-14 Eylül arasında sözlü sınava çağrılmışlardır.

3-14 Eylül arası gerçekleştirilecek olan MEB Şube Müdürlüğü mülakatının da sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavında yapıldığı gibi yazılı sınav puanına yakın bir puan verilerek yapılması gerekmektedir.

Şöyle ki;

Memurlar.net'te daha önce yer alan haberde, Başkent öğretmenevinde sözlü sınav komisyon üyelerine konuşan Bakan İsmet Yılmaz'ın, adaylara +-3 puandan fazla puan verilmemesi şeklinde talimat verdiği, bu durumun merkezden kontrol edileceği, gerekirse soruşturma açılacağının söylediği ifade edilmişti. Tıklayınız.

Sözlü sınav puanları da açıklandığında, güvenlik soruşturması olumsuz olarak değerlendirilenlerin dışında kalan tüm adaylara KPSS puanının aynısı verildiği yönünde bir izlenim ortaya çıkmıştı. Genel olarak +- 0,55 oranında bir puan farkı görülmüştü.

Bu nedenle de MEB, Şube Müdürlüğü mülakatında da benzer bir uygulamaya giderek, adaylara uygulayacağı sözlü sınavda yazılı sınav puanına yakın bir puan vermelidir.

Ahmet Kandemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber