MEB, maddi ve manevi tazminat ödememek için okulları uyardı

Başta sportif etkinlikler olmak üzere, okullarımızda düzenlenecek bilimsel, kültürel ve sanatsa! etkinliklerde okul çalışanlarının, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmamaları bakımından okullarımızın/sorumluların gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2019 00:01, Son Güncelleme : 09 Ocak 2019 08:31
MEB, maddi ve manevi tazminat ödememek için okulları uyardı

Eğitim kurumlarımızda düzenlenen çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerde, okulun fiziki alanlarının yetersiz olması, yeterli araç-gereç, donanım olmaması/kullanılmaması ve iş sağlığı ve güvenliği kurallarına riayet edilmemesi nedenleriyle zaman zaman öğrencilerimiz kaza geçirmekte ve bunun sonucunda da maddi ve manevi olarak etkilenmektedirler. Ayrıca yaşadıkları kaza nedeniyle aileleri ya da hukuki temsilcileri idari başvuru ve/veya yargı yolu ile Milli Eğitim Bakanlığı maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilmektedirler.

Fiziki alanları, araç-gereç ve donanımı yetersiz olan okul ve kurumlarımızda gerekli önlemler alınmadan sosyal ve sportif faaliyetlerin yapılması halinde ileride telafisi güç idari ve hukuki durumlarla karşılaşılması riski bulunmaktadır.

Bu sebeple bağlı okullarımızda bu tür faaliyetlerin yapılmasına karar verilirken okulun fiziki alanları, araç-gereç ve donanım açısından yeterli olup olmadığına bakılması, ayrıca iş sağlığı ve güvenliği bakımından gerekli önlemlerin alınması büyük önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, .

İşte o uyarı yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber