Muhasebecinin özel hizmet tazminatı nasıl hesaplanmalı?

Belediyede muhasebeci kadrosunda çalışan devlet memurunun özel hizmet tazminatı II sayılı Cetvelin Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri bölümünden mi, yoksa Diğer tazminatları düzenleyen III sayılı cetvel bölümünden mi düzenlenmeli?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2019 10:01, Son Güncelleme : 19 Temmuz 2019 01:05
Muhasebecinin özel hizmet tazminatı nasıl hesaplanmalı?

SORU: Belediyede muhasebeci kadrosunda çalışmaktayım. Özel hizmet tazminatım 2. Sayılı listeden mi 3. Sayılı listeden mi hesaplanmalı?

CEVAP: 17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararına ekli özel hizmet tazminat oranlarını gösteren II sayılı Cetvelin Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri bölümünün grup 17 de "Yukarıda sayılan 1 ila 16 ncı Gruplara göre özel hizmet tazminatı alamayanlardan, Kurumların Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarında bulunanlar." için "55" oran olacağı,

Ekli (III) sayılı Cetvelin "G. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen hizmet sınıflarında çalışıp da özel hizmet tazminatı ile bu cetvelin yukarıdaki sıralarında sayılan tazminatlardan yararlanamayan personelden;

b) Diğer hizmet sınıfında bulunanlardan" kısmında ise özel hizmet tazminat oranının "50" olarak uygulanacağı yer almaktadır.

Yukarıda belirtilen düzenleme kapsamında, "Muhasebeci" kadrosu Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan unvan tablosunda kadro derecesi olarak (1-8) arasında olabileceği düzenlenmiştir. Bu nedenle görev yapılan Kurumda muhasebeci kadro derecesi olarak 1-8 arası var ise özel hizmet tazminat oranı olarak (5-8) kadro derecesi için Karara ekli (III) sayılı Cetvelin "G." Kısmında yer alan 50, (1-4) kadro derecesi için ise II sayılı Cetvelin Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri bölümünün grup 17'de yer alan 55 oranın uygulanması gerekmektedir.

Ancak, Kurumunuzda muhasebeci kadro derecesi olarak 1-4 arasında yok ise tüm kadro dereceleri için özel hizmet tazminat oranı (1-8 arası) Karara ekli (III) sayılı Cetvelin "G." Kısmında yer alan 50 olarak uygulanır.

Memurlar.net'in notu: Maaşlara dair sorularınız için [email protected] adresine soru sorabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber