Öğretim üyesi ilanında 'halen üniversitede çalışıyor olmak' şartı

Dicle Üniversitesi öğretim üyesi ilanına halen üniversitede çalışıyor olmak şartını koydu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2019 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretim üyesi ilanında 'halen üniversitede çalışıyor olmak' şartı

Bildiğiniz gibi, Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadro ilanları genellikle o üniversite içerisinde görev yapan ve ilgili mevzuatında aranan koşulları taşıyan adaylar için belirli periyodlarla ilan edilmektedir. Üniversiteler haliyle yasal olmayan bir şekilde kendi personeline öncelik sağlamak amacıyla başvuracak adayın çalışma alanı, uzmanlık alanı ve daha da ileri giderek doktora tezine kadar özel şart yazabilmektedir. Bu durum oldukça eleştirilse, mahkeme kararlarıyla iptal edilse bile günümüz ortamı bunun kolay kolay değişebilecek bir durum olmadığını göstermektedir.

Öte yandan, Dicle Üniversitesi tarafından 08 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de çok sayıda öğretim üyesi kadrosu ilan edildi. İlanların genelinin kişiye özel bir durumu olmamakla birlikte bazı Profesör kadrolarında yer alan "HALEN ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞIYOR OLMAK" şartı ile tam anlamıyla nasıl bir kriter konulduğu anlaşılamamaktadır.

Burada başvurusuna imkan verilen kişiler olarak Dicle Üniversitesinde çalışıyor olanlar mı yoksa ülkemizde diğer yükseköğretim kurumlarında çalışan kişiler mi kastedilmektedir, bu tam olarak anlaşılamamaktadır. İki haliyle de usule aykırı olan bu durum tam da yukarıda ifade ettiğimiz üzere yasal olmayanı yasal hale getirmektir.

Bu nedenle, fazla gecikmeden Dicle Üniversitesinin "HALEN ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞIYOR OLMAK" şartının açıklamasını ya tam olarak yapması ya da ilandan tamamıyla kaldırması en uygun olanıdır!

Söz konusu ilan:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber