Başarı Listesi ve Zabıt Katibi Adayları

Adalet Bakanlığı her yıl zabıt katibi ihtiyacını karşılamak için sınav açmaktadır. Uygulamalı ve sözlü sınavlar sonrasında, ilan metninde açıklanan kadro adedince, bir başarı listesi açıklanır. Sınavı kazananların atamaları, ilan edilen kadro sayısını geçmeyecek şekilde başarı listesindeki sıraya göre yapılır. Bu husus, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 18. maddesinden kaynaklanmaktadır. Ancak memurlar.net'e iletilen bilgilere bazı Adalet Bakanlığı yetkilileri, kadro alımı için Başbakanlıktan izin bekliyoruz diyerek adayları yanıltmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZABIT KATİBİ ATAMASI NASIL YAPILMAKTADIR.

Zabıt katibi ataması, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Yönetmeliğin 18. maddesi şu şekildedir:

"Madde 18 - Sınavı kazananların atamaları, ilan edilen kadro sayısını geçmeyecek şekilde başarı listesindeki sıraya göre yapılır.
Atama şartlarını taşımayanların atamaları yapılmaz. Bu şekilde yapılan atamalar iptal edilir.
Haklarında atama şartlarının kaybedilmesini gerektirecek nitelikteki eylemlerinden dolayı adli bir soruşturma veya kovuşturma bulunanlardan sınavda başarılı sayılanların atamaları soruşturma veya kovuşturma sonuçlanıncaya kadar bekletilir.
Ataması yapılanlardan, geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanma hakkından vazgeçenlerin ataması iptal edilir.
Yukarıdaki nedenlerle ataması iptal edilenlerin yerine başarı listesindeki sıralamaya göre atama yapılır. Bunlar dışında kalanlar herhangi bir hak iddiasında bulunamazlar"

AÇIKLAMA: Madde metninde görüldüğü üzere atamalar ilan edilen başarı listesine göre ve kadro adedince yapılmaktadır. Yedek kazanan diye bir tespit bulunmamaktadır. Ve sadece ataması iptal edilenlerin yerine, başarı listesindeki sıraya göre atama yapılmaktadır. Madde metni " yapılır" dediği içinde, iptalden dolayı yapılacak atamalar idarenin takdirine bağlı değildir.

BAŞBAKANLIKTAN KADRO BEKLİYORUZ

Bazı Adalet Bakanlığı yetkililerinin, asil olarak atanamayan adaylara, Başbakanlıktan izin geldikten sonra atama yapılacağını belirtikleri bilgisi sitemize iletilmiş olup, bu bilgi yanlıştır. Bakanlık, zabıt katibi alımı yaparken zaten açıktan atama iznine sahipti. Bazı kişilerin ataması, şartları yerine getirmedikleri için iptal edildiğinde, başarı listesindeki sıraya göre atama yapılması gerekmektedir. Bunun için bir yerden izin alınmasına gerek bulunmamaktadır. Dolasıyla adayları yanlış yönlendirmeye gerek yoktur.

"YEDEK ZABIT KATİBİ" OLARAK ADLANDIRILABİLECEK BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

Yukarıda da belirttiğimiz üzere yedek zabıt katibi diye bir durum bulunmamaktadır. Başarı listesi bulunmaktadır. Başarı listesindeki adaylar, açıklanan kadro adedince sırayla atanmaktadır. Bu sırada, 18. maddede belirtilen bazı durumdan dolayı, adaylardan bir kısmının ataması yapılmamaktadır. Bu halde ataması yapılanların yerine, başarı listesindeki sıraya göre atama yapılmalıdır. Ataması iptal edilen yoksa başarı listesindeki sıraya göre de atama yapılmayacaktır.

Adayların bu bilgi ışığında geleceklerini düzenlemeleri daha uygun olacaktır.

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğini okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber