Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımına Kim Başvurabilecek?

Sağlık Bakanlığı'nın Aralık yayında yayımladığı açıklamaya göre 6 bin 16 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır. Alıma ilişkin başvurular 7-11 Ocak 2008 tarihleri arasında kabul edilecek... Yerleştirme işlemlerinin ise bir kaç gün sonra açıklanacağı belirtilmektedir. Adayların bu alımlara ilişkin olarak en çok tartıştıkları ve cevabını merak ettikleri soru, daha önce yerleşeyen 4/B'lilerin bu alımlara başvurup başvuramayacağıdır. Cevap için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net forum genel editörü simurganka 13 Kasım tarihinde bu konuya dair bazı bilgiler yayımlamıştı.

Ancak hala çok sayıda soru sitemize ulaşmaktadır.

KPSS yönetmeliğine göre iki kez yerleşememe kuralının sadece memur ve 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlara yapılacak yerleştirme işlemlerinde uygulanması gerekmektedir. Bir başka deyişle bu kuralın 4/B'li sözleşmeli personel atamalarında uygulanmaması gerekmektedir.

Bu hukuki kuralı MEB gibi bazı kamu kurumları uygulamayabilmektedir. Ancak, açılacak bir davada bu uygulamalar iptal olunabilir.

Bu nedenle, daha önce 4/B'li olarak yerleşen adayların da sözleşmeli sağlık personeli alımlarına başvurabilmesinin önünde hukukli bir engel bulunmamaktadır.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden sitemize aktarılan bilgilerde de "bir engel bulunmadığı" belirtilmiştir.

Bir kez daha özetleyecek olursak; daha önce 4/B'li veya memur olarak yerleşen tüm adaylar, aranan şartları taşımaları halinde, 2008 yılı Ocak ayındaki sözleşmeli sağlık personeli alımına başvurabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber