İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FHZ'li görevden FHZ'si olmayan göreve geçişte emeklilik hak kaybı ortaya çıkar mı?

Yıpranma payı olan görevden kazanılan yıpranma payları, yıpranma payı olmayan yani sınıf veya görev değişikliği de olsa kazanılmış bir hak olduğundan olumsuz bir durum ortaya çıkarmaz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Haziran 2021 14:27, Son Güncelleme : 19 Mayıs 2021 14:29
FHZ'li görevden FHZ'si olmayan göreve geçişte emeklilik hak kaybı ortaya çıkar mı?

Fiili hizmet süresi zammı, yani erken yaşlanmaya yol açabilecek olan ve bünyesel olarak yıpranmayı hızlandırabilecek görevler için öngörülen ve genelde yıpranma payı olarak da adlandırılan bu durum hem 5434 sayılı Kanun Madde 32 hükmünde, hem de bugün için 5510 sayılı Kanun Madde 41 hükmünde, görevler itibariyle belirtilmiştir.

Yıpranma payı olan görevlerde bulunanlar daha sonra bu görevlerinden sınıf veya görev değişikliği sonucunda ayrılırlarsa, kazanmış oldukları yıpranma payları her zaman için kazanılmış bir hak olur. Hem hizmet sürelerine eklenir, hem de emeklilik yaş gruplarından indirilir, Sınıf veya görev değişikliği bir hak kaybı ortaya çıkarmaz.

Örnek olarak; 6 yıllık yıpranma payı olan astsubaylık, polislik, uzman erbaşlık gibi görevde bulunmuş kişinin yıpranma payı 1 yıl 6 ay olur. Bu kişi bu görevinden ayrılıp Genel İdare Hizmetleri Sınıfında bir göreve geçse de, kişinin emeklilik yaş grubu diyelim 54 yaş olduğunda, 54 yaşını dolduracağı tarihten 1 yıl 6 ay düşülür ve yıpranma payı bu kişiyi 1 yıl 6 ay daha emeklilik yaşı açısından avantajlı durumu ortaya çıkarır.

Yıpranma payları memurluktan ayrılıp işçi veya esnaf statüsünün seçilmesi durumunda hizmet bütünleşmesinde uygulanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber