BEDAŞ'tan 'sahte görevli' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ), abonelerini, sayaçlarını şirket görevlisi dışındaki kişilere müdahale ettirmemeleri, görevlilere kimlik ve yetki belgesi sormaları konusunda uyardı.

BEDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde yapılan şikayet ve ihbarlardan şirketin hizmet ve görev alanı olan Avrupa Yakası'nda kendisini BEDAŞ görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin aboneleri haksız yere suçlayarak, menfaat sağlamaya çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.

Abonelerin bu tür girişimler karşısında mağdur olmamaları için bazı konularda uyarılmalarına gerek görüldüğü ifade edilen açıklamada, abonelerden, sayaçlarına şirketin yetki verdiği kişiler dışındaki şahıslara müdahale ettirmemeleri istendi.

Abonelerin, görevlilere kimlik ve yetki belgesi sormaları gerektiği kaydedilen açıklamada, şirket görevlisi olduğundan şüphe duyulan kişilerin "212 361 86 " ve "212 361 86 55" numaralı telefonlara bildirmeleri istendi.

Elektrik fatura tahsilatının şirketin vezneleri, PTT ve anlaşmalı banka şubelerince yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bu durumun dışında hiçbir kişi ve kuruluşun elektrik faturası tahsilatı konusunda yetkilendirilmesi ve görevlendirilmesi bulunmamaktadır. Şirketimizin adı kullanılarak tahsilat yapan bürolara ve herhangi bir nedenle abone kapısına gelen kişilere elden ödeme yapmayınız. Abone mağduriyetine neden olabilecek kişi ve kuruluşları derhal 'polis imdat' veya en yakın semt karakoluna bildiriniz.

Abone, sayaç üzerindeki mühürlerin korunmasından sorumludur. Sayaç ölçü ve devrelerine yapılan her türlü işlem için imzalı belge isteyiniz.

Belgede mutlak suretle şirketimizin unvanı, çalışmayı yapan müdürlük isminin bulunulup bulunmadığı ve sunulan hizmetin eksiksiz yerine getirilip getirilmediğini kontrol ediniz." Abonelere kullandıkları tesisatın sözleşmesinin kendi adına yapmalarının kanun gereği olduğu hatırlatılan açıklamada, aksi halde usulsüz elektrik kullanımına ilişkin hükümlerin uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, müşteri olmadan elektrik kullanan, sayacın çalışmasını engelleyen, yasal şekilde tesis edilmiş sayaçtan geçmeden tüketim yapan, başkasına elektrik veren veya sayaç mührünü kapatan müşterilere kaçak ve usulsüz elektrik hükümlerinin uygulanacağı kaydedildi.

Bu durumdaki kişilerin elektriğinin kesildiği, kaçak cezası tahakkuku çıkarıldığı ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, Türk Ceza Kanunu'nun 142. maddesinde kaçak elektrik kullanımına 2-5 yıl arasında hapis cezası öngörüldüğü hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber