Tarım liseleri MEB'e devredildi

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, tarım liselerinin MEB'e devri ve Tarım Gönüllülerinin Eğitime Desteği projesine ilişkin protokol imzaladı.

MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen imza töreninden önce, her iki bakan gazetecilere açıklama yaptı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü, 12 tarım meslek lisesinin MEB'e devredilmesi amacıyla protokol imzalanacağını belirterek, böylece hem daha fazla öğrencinin bu okullardan yararlanacağını, hem de kaynakların daha verimli kullanılmış olacağını kaydetti.

''1000 Köye 1000 Tarımcı Projesi'' başlattıklarını anımsatan Güçlü, proje çerçevesinde köylerde ziraat mühendisleri ve veterinerlerin vatandaşları bilgilendirerek, destek olduklarını anlattı. Ziraat mühendisleri ile veterinerlerin köy okullarında bilgi aktarmasına yönelik de bir protokol imzalanacağını belirten Güçlü, ''Bu iki protokolün de hayata geçmesiyle bilginin daha yaygınlaşmasını, etkinleşmesini arzu ediyoruz'' dedi.

''DİĞER OKULLAR DA DEVRALINACAK''

Milli Eğitim Bakanı Çelik de, daha önce Sağlık ve Ulaştırma bakanlıklarıyla imzalanan protokollerle sağlık meslek liseleri ile demiryolu liselerinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğini anımsattı.

Bugün de Tarım Bakanlığı'na bağlı liselerin devrinin yapılacağını kaydeden Çelik, Adalet, Maliye, Çevre ve Orman ile Bayındırlık ve İskan bakanlıklarına bağlı okulların da devredilmesi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Çelik, özel kanunlarla kurulmuş askeri okullar ile polis teşkilatına bağlı okullar hariç bütün eğitim kurumlarının MEB'in çatısı altında toplanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Bu okulların bugüne kadar koalisyon hükümetlerinin görev başında olması nedeniyle tek çatı altında toplanamadığını kaydeden Çelik, ''koalisyon hükümetleri döneminde kurumsal işbirliği yerine kurumsal rekabet yaşandığını'' savundu. ''Bizim hükümetimiz kurumsal dayanışmayı esas almaktadır. Esas olan kamu yararıdır'' diyen Çelik, bu okulların milletin malı olduğunu, hizmetin verimli şekilde verilmeye devam edileceğini söyledi.

Protokole göre, tarım danışmanları ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine seçmeli tarım dersi verecek. Derslere öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri ve köyde yaşayan vatandaşlar da katılabilecek.

Derslerle ilgili uygulamalar, okulların uygulama bahçelerinde, yoksa köy tüzel kişilikleri tarafından tahsis edilen arazilerde yapılacak. Okulların derslikleri köylüye verilecek seminer, kurs ve toplantılarda kullanılabilecek.

MEB'e devredilen 12 tarım lisesinde halen ''Genel Ziraat'', ''Makine'', ''Veteriner Sağlık'', ''Laboratuvar'', ''Peyzaj'', ''Su Ürünleri'', ''Gıda Kontrol Analizleri'', ''Gıda Teknolojisi'' ve ''Tarım Teknolojisi'' bölümlerinde eğitim-öğretim veriliyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber