MEB: Okul boykotu görülmeyecek kadar az

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu ve Güneydoğu illerindeki ilk ve ortaöğretimde öğrenci devam ve devamsızlığı hakkındaki durumun kamuoyuyla paylaşılması gereği duyulmuştur;

Bilindiği gibi eğitim - öğretimi sekteye uğratmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde anadilde eğitim talebiyle başlayan ve bir siyasi partinin destek verdiği 5 günlük okul boykotu eylemi girişimi yapılmıştır. Konuyla ilgili olarak 20 Eylül 2010 tarihi itibariyle il, ilçe ve beldelerden gelen bilgi, boykotun etkili olmadığını kanıtlanmaktadır. Boykotun etkili olacağı varsayılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitim kurumlarında öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okullardaki yerlerini almış bulunmaktadır. Bazı okullarımızda eğitim - öğretime katılım geçen yılın üzerine çıkarak % 90'ı aşmıştır. Bölge illerin tamamında okullar açık olup öğretmenler görevlerinin başındadır. Eğitim öğretim yılının yeni başlamış olması dolayısıyla her yıl olduğu gibi olağan bir devamsızlık mevcuttur. Boykotun genel etkisi görülmeyecek kadar az olup, illerin ve ilçelerin durumuna göre %1 ile %2 civarında olduğu tespit edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak, velilerimiz ve öğrencilerimiz sağduyulu davranarak boykot çağrısına uymadıkları için memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. Boykot çağrısına uymayan ailelere teşekkür eder, öğrencilerimize yeni eğitim - öğretim yılında başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber