MEB, '25 kişilik sınıf için 15 bin TL'lik bağış istediler' haberini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Bugün bazı gazetelerde ?Sırayı da Öğretmenin Bilgisayarını da Öğrenciler Alacak? ve ?25 Kişilik Sınıf İçin 15 Bin TL'lik Bağış? başlıklarıyla kamuoyuna duyurulan haberlerle ilgili açıklama yaptı;

Söz konusu açıklamada; haberlerde Ankara'daki bir ilköğretim okulunda birinci sınıf öğrencilerine 14-15 bin TL'lik alışveriş listesi verildiği, okul yönetiminin velilerden katkı payını en kısa sürede ödemelerini istediği iddia edilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak kayıt parası ve bağış adı altında velilerden para toplanmasına şiddetle karşı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Okul yönetimi, Bakanlığın yaptığı uyarıları dikkate alarak, gerek öğretmenler kurulu toplantılarında gerek velilerle yapılan toplantılarda sınıf ihtiyaçlarını karşılamak için para toplanmamasını vurgulamıştır. İlköğretim birinci sınıf öğrencilerinin velilerine, okul idaresi ve okul-aile birliği tarafından bir ihtiyaç listesi hazırlanıp verilmemiştir. Bakanlık, okulun her türlü ihtiyacını zaten karşılamaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber