MEB, bazı yetkilerini Valiliklere devretti

Milli Eğitim Bakanlığı; GİH, THS ve YHS'de yer alan bazı unvanlara yönelik yetkilerini Valilere devretti. Devredilen yetkilere göre, atama yetkisi Valiliğe ait olan işlemlerde, bu personelin iller arası ve kurumlar arası yer değiştirmelerine de artık sadece Valiler karar verecektir. Bu personelin izin, istifa, emeklilik, müstafi taleplerine de yine Valiliklerce cevap verilecektir. Bu yetki devri öğretmenleri kapsamamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 08/03/2011 tarihli, 15495 sayılı ve "Taşra Teşkilatına Yetki Devri" konulu yazıları ile Valiliklere devredilen yetkilerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 08/03/2011 tarihli, 15495 sayılı ve "Taşra Teşkilatına Yetki Devri" konulu yazılarında;

"Bilindiği üzere, bürokrasinin azaltılması ve idari işleyişin basitleştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulunca kabul edilen Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik 31/07/2009 tarihli ye 27305 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelik hükümlerine göre Bakanlığımızca etkin, verimli, hesap verebilir, vatandaş beyanına güvenen, şeffaf bir kamu yönetimi oluşturarak kamu hizmetlerinin hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş, düşük maliyetli bir şekilde yerine getirilmesi ve kamu hizmetlerinin ilk kademede ve vatandaşa en yakın yerde sunulması hedeflenmektedir.

Bu nedenle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanuna yönelik atama yetkisi Valiliğe ait olan ve il içi yer değişikliği Vali tarafından yapılan taşra teşkilatı personelinden;

1-Genel-İdare Hizmetleri sınıfında;
a) Şef, programcı, bilgisayar İşletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, koruma güvenlik görevlisi, ayniyat saymanı, ambar memuru, memur, daktilograf, santral memuru ve şoför kadrolarında,
b)Döner sermaye saymanı ve veznedar (İller arası ve il içi yer değişiklikleri işlemleri İşletmeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülecektir,) kadrolarında,

2- Teknik Hizmetler sınıfında teknisyen kadrolarında,

3- Yardımcı Hizmetler sınıfında hizmetli, aşçı, teknisyen yardımcısı, bekçi, terzi, ve
kaloriferci kadrolarında,

görev yapanların iller arası ve kurumlar arası yer değiştirmelerine ilişkin işlemler ile
özlük haklarına yönelik her türlü işlemlerin (izin, istifa, müstafi, emeklilik vb.) 3046 sayılı Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanunun 38'inci maddesi ile 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 60 ve 61 inci maddeleri doğrultusunda ilgi 24/02/2011 tarihlî ve 13040 sayılı Makam Onayı ile Valiliklere devredilmiş ve aynı konu hakkındaki 06/10/2000 tarihli ve 116026 (2000/103) sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu bağlamda yukarıda sayılan personelin;

1-İl içi veya iller arası yer değiştirmelerine ilişkin izin istekleri Bakanlığımıza (soruşturma sonucu iller arası yer değişikli teklif edilenler hariç) gönderilmeyecek, münhal kadro bulunması halinde personelin unvanı, görev yeri ve personelin hizmetine duyulan ihtiyaç vb. ölçütler çerçevesinde Valiliklerce değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır.
2-Kurumlar arası yer değiştirme suretiyle başka kuramlara atanmak isteyenler için de personelin hizmetine duyulan ihtiyaç göz önünde bulundurularak değerlendirme valiliklerce yapılacak, muvafakat verilip verilmeyeceği hususu valiliklerce doğrudan ilgili kurumlara bildirilecektir.
3-Bakanlığımıza kurumlar arası atanma yoluyla atanmak isteyenlere ilişkin taleplere, o yıl içerisinde Valiliklere gönderilen kurumlar arası nakil genelgelerine göre Valiliklerce cevap verilecektir.
4-Özlük haklarına yönelik her türlü işlemler mevzuatında yer alan hükümler doğrultusunda (izin, istifa, müstafi, emeklilik vb.) Valiliklerce yürütülecektir.
5-Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin "Görev Grupları arası geçişler" maddesinde yer alan sınavsız atamalarda Yönetmelikte belirtildiği gibi valiliklerce yürütülecektir.

Valiliklerce yürütülecek bu işlemler sonucunda personelin durumunda oluşan değişiklikler ivedilikle Valilikler tarafından MEBBİS sisteminde ilgili modüle işlenecektir.
Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda söz konusu işlemleri yürütmekle görevli personelin bilgilendirilmesi ile zaman, insan gücü ve ekonomik kaynak israfına sebep olacak gereksiz yazışmaların, yapılmaması hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim." açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber