GİB'de, müdür ve yardımcısı kadrolarına sınavla atama yapılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı; Vergi dairesi başkanı, Gelir idaresi grup müdürü, Müdür, vergi dairesi müdürü, Müdür yardımcısı, vergi dairesi müdür yardımcısı kadrolarına yapılacak atamalarda bazı kıstaslar getirdi. Buna göre, Vergi Dairesi Başkanı hariç diğer unvanlara atanabilmek için bir alt unvanda belirli bir süre görev yapmış olma ve yapılacak yönetici atama sınavında başarılı olmak gerekmektedir. En az 5 yıl hizmeti olan Devlet gelir uzmanlarına, sınava tabi tutulmadan müdür unvanlı kadroya atanma imkanı getirilmiştir. Mesleki eğitim kursundan mezun olanlar ile 2011-2012 eğitim döneminde bu kurstan mezun olacaklarda, Müdür yardımcısı, vergi dairesi müdür yardımcısı unvanına atanabilmek için belirli unvanlarda görev yapmış olma şartı aranmayacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2011 03:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLGİLİ HÜKÜMLER

YÖNETMELİĞİN KAPSAMINDAKİ UNVANLAR

MADDE 5 ? (1) Hizmet grupları aşağıda belirtilmiştir:

a) I. Grup: Vergi dairesi başkanı,

b) II. Grup: Gelir idaresi grup müdürü,

c) III. Grup: Müdür, vergi dairesi müdürü,

ç) IV. Grup: Müdür yardımcısı, vergi dairesi müdür yardımcısı.

UNVANLARA ATANMA ŞARTLARI

MADDE 6 ? (1) 5 inci maddede belirtilen unvanlara atanmak için aşağıdaki şartlar aranır:

a) Vergi dairesi başkanı unvanına atanabilmek için;

1) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin birinde en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olmak,

2) Devlet memuriyetinde en az on yıl hizmeti bulunmak,

3) Gelir idaresi grup müdürü kadrosunda en az üç yıl fiilen çalışmış olmak.

b) Gelir idaresi grup müdürü unvanına atanabilmek için;

1) Dört yıl veya daha fazla süreli yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) Devlet memuriyetinde en az on yıl hizmeti bulunmak,

3) Müdür veya vergi dairesi müdürü kadrosunda en az üç yıl, devlet gelir uzmanı veya avukat kadrosunda en az sekiz yıl fiilen çalışmış olmak,

4) Yapılacak yönetici atama sınavında başarılı olmak.

c) Müdür, vergi dairesi müdürü unvanına atanabilmek için;

1) Dört yıl veya daha fazla süreli yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) Devlet memuriyetinde en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,

3) Müdür yardımcısı veya vergi dairesi müdür yardımcısı kadrosunda en az iki yıl fiilen çalışmış olmak,

4) Yapılacak yönetici atama sınavında başarılı olmak.

ç) Müdür yardımcısı, vergi dairesi müdür yardımcısı unvanına atanabilmek için;

1) Dört yıl veya daha fazla süreli yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) Devlet memuriyetinde en az altı yıl hizmeti bulunmak,

3) Şef, gelir uzmanı, çözümleyici veya vergi istihbarat uzmanı kadrosunda en az iki yıl fiilen çalışmış olmak,

4) Yapılacak yönetici atama sınavında başarılı olmak.

VERGİ MÜFETTİŞLERİ İÇİN GETİRİLEN İSTİSNA

(2) En az on yıl hizmeti olan vergi müfettişleri ile gelir idaresi grup başkanı ve daha üst görevlerde bulunanlar, birinci fıkranın (a) bendinde belirtilen öğrenim şartını taşımaları kaydıyla, talep etmeleri halinde vergi dairesi başkanı unvanına atanabilirler.

DEVLET GELİR UZMANI İÇİN GETİRİLEN İSTİSNA

(3) Devlet gelir uzmanlığına atandıktan sonra bu unvanda en az beş yıl hizmeti bulunanlar talep etmeleri halinde, müdür unvanına sınava tabi tutulmadan atanabilirler.

SINAV, YAZILI VE SÖZLÜ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Başarı notu

MADDE 12 ? (1) Unvanlara atanabilmek için, yapılacak yazılı ve sözlü sınavlardan ayrı ayrı yüz üzerinden en az yetmiş puan alınması şarttır. Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması, adayların başarı notunu oluşturur.

Sınavların değerlendirilmesi ve sonuçlarının duyurulması

MADDE 13 ? (1) Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, bu sınavdan yüz üzerinden yetmiş ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının iki katına kadar aday, son sıradaki adayla eşit puanı alan adaylar da dahil olmak üzere, yazılı sınav sonucunun ilan tarihini izleyen en az yirmi iş gününü müteakip bir tarihte sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınav yeri İnsan Kaynakları Daire Başkanlığınca belirlenir ve sınavı kazananlara tebliğ edilmek üzere birimlerine yazılı olarak bildirilir.

(2) Sözlü sınavın değerlendirilmesi sonucu yetmiş ve üzeri puan alanların sayısı atama yapılacak kadro sayısından fazla ise başarı notu esas alınmak suretiyle yapılacak sıralamaya göre ilanda belirtilen kadro sayısı kadar kişi başarılı sayılır. Ancak başarı notuna göre yapılan sıralama neticesinde, başarılı sayılan son sıradaki adayla aynı puanı alan adayların bulunması halinde, bu adaylar da başarılı olmuş kabul edilir.

SINAVSIZ ATAMA HALLERİ

MADDE 18 ? (1) Sınavsız atamalar aşağıdaki esaslar çerçevesinde yapılır:

a) Müdür ile vergi dairesi müdürü ve müdür yardımcısı ile vergi dairesi müdür yardımcısı unvanları arasında sınav yapılmaksızın geçiş yapılabilir.

b) Bu Yönetmeliğe tabi personel, talep etmesi halinde, daha önce bulunduğu unvana veya daha alt unvana sınavsız atanabilir.

MESLEKİ EĞİTİM KURSUNDAN MEZUN OLANLAR

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin yayımından önce mesleki eğitim kursundan mezun olanlar ile 2011-2012 eğitim döneminde mesleki eğitim kursundan mezun olacaklarda, müdür yardımcısı ve vergi dairesi müdür yardımcısı unvanına atanabilmek için aranılan "Şef, gelir uzmanı, çözümleyici veya vergi istihbarat uzmanı kadrosunda en az iki yıl fiilen çalışmış olmak" şartı aranmayacak.

ÖNEMLİ TANIMLAR

ç) Fiilen çalışmış olmak: Yıllık, mazeret, hastalık ve refakat izinlerinde geçirilen süreler dâhil işgal edilen kadroya ait unvanda fiilen çalışılan süreyi

e) Hizmet süresi: 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresi (işçi statüsü ile geçici personel statüsünde geçirilen süreler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi uyarınca verilen izinler ve her türlü aylıksız izin süreleri hariç) ile muvazzaf askerlikte geçen süreleri,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber