CHP'de yeni tüzük kabul edildi

Haber Giriş : 26 Şubat 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP 16. Olağanüstü Kurultayında, maddeler üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, tüzük değişikliği kabul edildi. Böylece CHP tüzüğünün 47 maddesi değiştirilmiş oldu.

Kurultaydaki konuşmasının ardından salondan ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği görüşmelerinin sonuna doğru Ankara Spor Salonu'na geldi.

Maddeler üzerinde söz alan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, kurultayı hazırlayan komitenin yer gösterdiği otellere yerleşen ancak bugün kayıt yaptırmayanların, CHP delegeliğiyle bağdaşmadığını söyledi. Kalkavan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ü, kurultaya gelme cesareti olduğu için kutladığını ancak kayıt yaptırmadığı için kınadığını ifade etti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ön seçimin önemine işaret ederek, yıllardır bunun unutturulduğunu söyledi. Yılmaz, yüzde 15 merkez yoklamasının, yüzde 5'e düşürülmesini, onun dışında ön seçim ya da aday yoklaması yapılmasını, yerel yönetimlerde de ön seçim olmasını önerdi.

Hasan İpek de konuşmasında, salondakilere ''Cumhuriyeti korumaya söz veriyor musunuz?'' diye sorarken ''Evet'' yanıtı veren partililer tarafından alkışlandı. İpek, kürsüden üzerinde ''Rahat uyu Atam, Cumhuriyetin bekçisiyiz'' yazılı kaşkol çıkardı.

PM üyesi Turhan İçli, tüzüğe ilk kez engellilere yönelik bir madde girdiğini ancak bunun yetersiz olduğunu söyledi. Engellilerin yıllardır toplumsal yaşamın dışında bırakıldığını ifade eden İçli, engellilerin söz ve karar mekanizmaların da daha etkin yer almasını istedi.

Erhan Baydar, ahlak ve hukukun egemen olması için tüzüğün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) başlıklı 39. maddesinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''partide korku imparatorluğunu yıkacağım'' dediğini belirten Baydar, ''Eğer yıkacaksa, yardımcılarını belirleme yetkisini PM'ye devretmeli'' dedi. Genel Başkan yardımcılarını PM'nin belirlemesi gerektiğini kaydeden Baydar, Genel Başkanın belirlemesi halinde tek adam yöneticiliğine gidileceği uyarısında bulundu.

Baydar, ''Genel Başkanda bu yetki olduğu sürece, makamına padişahlık makamı yazmak daha doğru olacaktır'' diye konuştu.

Zeynel Kızılkaya, mahalle seçimlerinin yeri, günü ve saatinin en az 15 gün önceden ilçelerde askıya çıkarılmasını istedi.

Maddelerin tek tek okunup, üzerinde konuşmaların yapılmasının ardından tüzük değişikliği kabul edildi. Böylece CHP tüzüğünün 47 maddesi değiştirilmiş oldu.

Kılıçdaroğlu: Kararımızı vereceğiz ve kurultayı bitireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün delegelerin yarın yapılacak olağanüstü kurultaya gelmesini isteyerek, ''Gideceğiz, beraber gideceğiz. Hiçbir provokasyona yol açmadan, açanlar olursa da sessizliğimizi koruyarak dinleyeceğiz ve o kurultayı da bitireceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Kurultay çalışmalarının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, herkese yürekten teşekkür ettiğini belirterek, ''Özellikle delegelerimize. Çocuklarınıza CHP'nin tarihini nasıl değiştirdiğini, nasıl çağdaşlaştırdığını çok iyi anlatacaksınız. Bu, delege arkadaşlarımızın CHP tarihine bıraktıkları en önemli miraslardan birisi'' diye konuştu.

CHP'lilerin sağduyu sahibi olduğunu, kendilerini değil, ülkelerini düşündüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''CHP'liler çağdaş insanlardır, uygar insanlardır. Kadınların sesi bundan sonra daha fazla çıkacak, gençlerin sesi bundan daha fazla çıkacak. Bir devrim yaptık, bir tarih yazdık. O tarihi ve devrimi gençlere ve kadınlara emanet ediyoruz. Bizden sonra daha mükemmel, daha demokratik bir tüzük yapmak sizlerin görevi. Ufak tefek aksaklıklar olabilir. O aksaklıkları gidermek bizim görevimizdir.''

Başkanlık Divanı'nı çalışmalarından dolayı kutlayan Kılıçdaroğlu, tüzüğün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, tüm delegeleri yarın yapılacak 17. Olağanüstü Kurultay'a çağırarak, şöyle devam etti:

''Yarın bütün delege arkadaşlarımdan istirham ediyorum; gideceğiz, beraber gideceğiz. Hiçbir provokasyona yol açmadan, açanlar olursa da sessizliğimizi koruyarak dinleyeceğiz, kararımızı vereceğiz ve o kurultayı da bitireceğiz.

Bazı gazeteci arkadaşlarımız sordu. 'Niçin 27'sindeki kurultayı bu salonda yapmadınız?' diye. Bu salon dolu olduğu için mecburen o salonu tuttuk. Yoksa salon açısından bir ayrım yapmamız zaten söz konusu olmayacaktı.

Bu tüzük, sadece CHP'nin değil, Türk siyasal yaşamı, Türk demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.''

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultay'ı çalışmalarını tamamladı.

CHP'nin 17. Olağanüstü Kurultayı da yarın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplanacak.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir mesaj yayımlayarak 16. Olağanüstü Kurultaya katılanlara teşekkür etti.CHP delegelerini, 17. Olağanüstü Kurultay'a katılmaya çağıran Kılıçdaroğlu, "CHP 16. Olağanüstü Kurultayı, 948 delegenin katılımı ile yapıldı. Tüzüğümüz değişti. Kurultayımıza katılan delegelerimize, partililerimize, taraftarlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, delege arkadaşlarımı yarın saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplanacak 17. Olağanüstü Kurultayımıza bekliyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu, CHP delegelerine SMS'lerle de seslendi. Kılıçdaroğlu, cep telefonlarına, "Sevgili Delege arkadaşım. Partimizin 17. Olağanüstü Kurultayı 27 Şubat Pazartesi günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda toplanacaktır. Bütün delege arkadaşlarımı Kurultay Salonu'na bekliyorum." şeklinde mesaj gönderdi.


CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu büyük tezahürat eşliğinde salona girdi. Divan başkanlığı seçimi sırasında ise İsa Gök'ün "İtirazım var konuşma yapmak istiyorum" demesi üzerine salonda kısa süreli arbede yaşandı. Muhalifler yeterli imza olmadığı iddiasıyla noter çağırdı.

CHP Tüzük kurultayında muhalifler ile Genel Merkez arasındaki kurultay gerginliğinde son noktayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu koydu.

Anadolu ateşi grubunun dans gösterinin ardından kürsüye gelerek, "Anadolu burada. Salonda çoğunluk var kurultayı açıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "toplantı yapılabilir mi" tartışmalarına da son noktayı bizzat kürsüden koydu.

Kılıçdaroğlu'nun "Kurtuluş Savaşı şehitleri, devrim şehitleri ve tüm şehitler için" kurultay salonunu bir dakika saygı duruşuna davet etmesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Böylece kurultay resmen başlamış oldu.


CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu büyük tezahürat eşliğinde salona girerken kurultayın yapılması için gerekli çoğunluğun sağlandığı ve 850 delegenin salonda olduğu açıklandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu saat 10:30 civarında salona girdi. Kılıçdaroğlu'nun girişi sırasına küçük çaplı bir izdiham yaşanırken partililer genel başkanlarına büyük sevgi gösterisinde bulundu.

"ADINA 'DEMOKRASİ ŞÖLENİ' DEDİK"

Kılıçdaroğlu, eşi Sevil Kılıçdaroğlu ile salona gelmek üzere Çukurambar'daki evinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, kurultaya yönelik soruları üzerine Kılıçdaroğlu, güzel bir kurultay olacağını belirtti.

Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp

CHP Kurultayından bildiriyor

Kurultayın şenlikle başlayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ?Adına 'Demokrasi Şöleni' dedik. O şölene herkesin katılmasını istedik. Umarım güzel bir kurultay geçireceğiz? diye konuştu.

Bir gazetecinin, ?Televizyonlardan izlediğiniz kadarıyla ilk izleniminiz nedir?? şeklindeki sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, ?Mutluyum? yanıtını verdi.

ANADOLU ATEŞİ'NDEN DANS GÖSTERİSİ

Kılıçdaroğlu salona girişinde büyük tezahüratla karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun tribündeki yerini almasından sonra Anadolu Ateşi grubu salondakilere dans gösterisi sundu.

TOPRAK: "SALONDA 850 DELEGE VAR"

CHP Kurultayında en çok merak edilen açıklama sonunda geldi. Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, salonda hazirun cetvelini imzalayan 850 delege olduğunu resmen açıkladı.

CHP'de toplam delege sayısı 1247. Eğer hazirun cetvelindeki sayı artmazsa, muhaliflerin delegelerin üçte birini kurultaya gelmemeye ikna etmiş olacaklar.

BAYKAL SALONDA YOK

Kurultay salonununda, hazır bulunan eski Genel Başkanlar da anons edildi. Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Altan Öymen isimlerinin anonsunun ardından salonu selamladı, delegelerin alkışlarıyla karşılandılar.

Kurultay'a gelip gelmeyeceği merakla beklenen Deniz Baykal ise halen salonda yok. Bu nedenle Baykal'ın ismi anons edilmedi.

"İZMİR'İ VERMEYECEK BAŞKAN..."

Kurultay salonuna gelen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları da anons edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alkışlarla karşılandı.

Ancak Kocaoğlu anons edilirken kullanılan sıfat dikkat çekti;

"İzmir'i teslim etmeyecek başkan...."

UNUTMAMAK, UNUTTURMAMAK İÇİN

"Mağdurun sesi" imajını pekiştirmek için CHP kurultayında, daha önceki kurultaylardan değişik bir yol izlendi. Kurultaya Türkiye'de faili meçhul cinayetlere kurban giden aydın" ve sanatçıların aileleri de "Toplumsal Bellek Platformu" adı altında davet edildi. Toplumsal Bellek platformu davetlilerine kurultay salonunun en görünür yerinde masa ayrıldı.

Toplumsal Bellek Platformu davetlileri arasında Kurultay'a katılanlar Turan Dursun'un oğlu Abit Dursun, Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok, Behçet Aysan ailesinden Tuncay Aysan, Cevat Yurdakul'un ailesinden Ülker Yurdakul, Onat Kutlar'ın ailesinden Filiz Kutlar, Zeki Tekiner ailesinden Bülent Tekiner, Orhan Yavuz'un ailesinden Metin Yavuz, Ümit Kaftancıoğlu'nun ailesinden Canan Kaftancıoğlu, Yusuf Ekinci'nin ailesinden Sertaç Ekinci katıldı.

Ayrıca Madımak mağdurlarının aileleri de salonda özel davetli olarak yerlerini aldı.

KONUŞMASINDA NE DİYECEK

CHP Kurultayı'nın en can alıcı noktası, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı konuşma olacak.

Konuşmada Kılıçdaroğlu'nun en çok vurgu yapacağı konu adalet olacak. "Türkiye'nin ihtiyacı adalettir. Hepimizin adalete ihtiyacı var" mesaj verecek.

CHP MAZLUMUN SESİ

Kılıçdaroğlu'nun ikinci önemli mesajı ise, "CHP, kim olursa olsun, nerede olursa olsun, mazlumun yanındadır" olacak. Türkiye'den çeşitli örnekler verecek, işkenceye uğrayanlardan, hapse atılan üniversitelerden, haksızlığa uğrayanlardan örnekler verecek ve "CHP mazlumun yanındadır" diyecek.

SABAHATTİN ALİ İLE BAŞLAYIP, NAZIM HİKMET İLE BİTİRECEK, MEHMET AKİF'DEN, YUNUS EMRE'DEN DİZELER OKUYACAK

Ve şiirler;

CHP kaynaklarından edilen bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına Sabahattin Ali'den dizelerle başlayacak. Nazım Hikmet dizeleri ile konuşmayı bitirecek. Ancak arada, Mehmet Akif ve Yunus Emre'den de dizelere de yer verecek.

KURULTAYDAN NOTLAR

Salon, CHP'nin kırmızı ve beyaz renklerinin dışında, demokrasi ve barışın rengi olarak anılan mavi ile süslenmiş durumda.

Atatürk'ün göğsünde CHP rozeti taşıyan fotoğrafı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kravatsız fotoğrafı salonun en görünür yerinde.

Salonda Atatürk dışında CHP'nin başka bir eski genel başkanının fotoğrafı ise salonda bulunmuyor.

Eski Genel Başkanlar yok ama, Deniz Gezmiş'in fotoğrafı bir Çorlu örgütünün pankartında "Mustafa Kemal'den Deniz'lerden bizlere, tam bağımsız Türkiye" sloganıyla birlikte salonun görünen yerlerinden birinde asılı durumda.

İLGİ BÜYÜK

Kurultayın resmen açılmasından saatler önce izleyicilere ayrılan bölümler dolmuş durumda. Kapılarda ise CHP'liler girmek için sıra beklemeye devam ediyorlar. Daha resmi açılış yapılmadan, Ankara Arena salonunda 35 bin kişinin giriş yaptığı kürsüden anons edildi.

ADNAN KESKİN: "ÇOĞUNLUK SORUNU YOK"

En çok merak edilen konuda, yani kurultayın toplanması için gerekli delege sayısına erişilip erişilmediği konusundaki ilk resmi açıklama, Kurultay divan başkanı olması beklenen Adnan Keskin'den geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nın divan başkanlığına Keskin'in önerileceğini da önce açıklamıştı. Keskin, 'Çoğunluk sorunu yok. Kurultay Başkanı olursam, kürsünün konuşmacılar tarafından sonuna kadar kullanılmasını sağlayacağım' dedi. Gazetecilere, 'fazla mesai var' diye takılan Adnan Keskin, 'Dışarıda değil, kürsüde konuşmak doğru olandır. Kurultayların amacı da budur.' diye muhaliflere gönderme yaptı.

MUHALİFLER DE SALONDA, İMZA ATMIYORLAR

En çok merak edilen konu, 1247 delegenin kaçının kurultaya geleceği. Muhalifler, kurultayın toplanmaması için gerekli delege sayısı olan 625'in bulunamaması için kurultaya katılmama yolunu seçmişlerdi.

Ancak salonda, muhaliflerden isimlere de rastlamak mümkün. Muhalifler salondalar ama, delegeler için ayrılan girişe konulan hazirun cetvelini imzalamıyorlar.

Kurultay yetkilileri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz kurultay salonuna gelmediği şu anda bile, kurultayın toplanması için gerekli sayının aşıldığını belirtiyorlar ancak tam sayıyı vermiyorlar.

HEPBİR AĞIZDAN GENÇLİĞE HİTABE

Kurultay'da sık sık tekrarlanan ve delegeler ile izleyicilerin en çok tezahüratıyla karşılanan ise, son dönemde tartışma konusu olan Atatürk'ün "Gençliğe hitabesi". Hitabe art arda, Atatürk'ün ekranlara yansıtılan barkovizyon görüntüleri eşliğinde salona veriliyor. Delegeler ve izleyiciler de Atatürk'ün hitabesini ayakta ve hep bir ağızdan tekrar ediyor.

TRİBÜNLER DOLDU

Sabahın erken saatlerinden itibaren salona akın eden CHP'liler salonun tribünlerini doldurmuş durumunda.

Kurultayın ?şölen? havasında geçmesini isteyen genel merkez de, salonda ?Demokrasi? ve ?Özgürlük? temasını öne çıkarıyor. Mavi, kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu salonda, ?Demokratik Tüzük ile Tam Demokrasi?, ?Birliğin ve Kardeşliğin Adresi CHP?, ?Umudun Adı Kemal?, ?Halkın İktidarını Kuracağız?, ?Özgürlük Herkesin Hakkı, Demokrasi Bu Ülkenin Şartı?, ?CHP için Örgüt, Türkiye için CHP?, ?Yetki Sende Adayını Sen Seç?, ?Parti için Demokrasi, Ülke için Demokrasi?, ?Oyunu Özgürce Kullan Hakkını Koru?, ?Mustafa Kemal'den Deniz'lere, Deniz'lerden Bizlere Tam Bağımsız Türkiye?, ?Statükoyu Savunma?, ?Biz Türkiye'yiz Halkız, Biz Solcu Kemalin Yanındayız? sloganların yazıldığı afişler dikkat çekiyor. Öte yandan, salondaki bu afişler elektronik olarak da

tribünlerin etrafına yerleştirilmiş ekranlardan devamlı yansıtılıyor. Salonda sık sık Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan'nın şarkıları çalınırken, tribünlerdeki CHP'liler de kırmızı ve beyaz parti bayraklarıyla çalınan şarkılara eşlik ediyor.

Yine Onuncu Yıl Marşı da salonda hep bir ağızdan söylendi. CHP'li örgütlerin pankartları da dikkat çekerken, ?Antalya Demokrasi Hareketi?nin afişi de salonda yer alıyor.

Salonda konuşmaların yapılacağı bir platform ve yanlarına da dev ekranlar yerleştirilmiş durumda. Platformdaki büyük mavi afişte ise, genel merkezin kurultay sloganı olan ?Büyük Demokrasi Şöleni? yazıyor. Kurultay için sahne alacak Anadolu Ateşi de platformda son provalarını yapıyor.

Öte yandan delegelerin oturacağı tribünlere parti bayrakları yerleştirilmiş durumda. Tribünler delege ve konuklar için hazırlanırken, onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için ayrı ayrı oturma bölümleri oluşturuldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise, dev kırmızı CHP bayrağının bulunduğu kapıdan salona giriş yapacak, Kılıçdaroğlu'nun salonu selamlamasının ardından Anadolu Ateşi sahne alacak.

Dışarıya konulacak dev ekranla da halkın kurultayı an be an izlemesi sağlanacak. Konuklar, güvenlik aramasından geçirilerek alınırken, salona sokulmak istenen afişler de kontrol ediliyor. Öte yandan esnaf da Arena'nın etrafını şenlik alanına çevirmiş durumda.


CHP'de çifte tüzük kurultaylarının ilki bugün yapılıyor. Kılıçdaroğlu, kurultaya katılması için 3 kez telefonla konuştuğu Baykal'ı ikna edemedi. Genel Merkez, muhaliflerin boykot kararına rağmen 1247 delegeden en az 900'ünün katılımını bekliyor

A. Rezzak ORAL

CHP, tüzüğünü değiştirmek için bugün 'Arena'ya çıkıyor. Tüzük Komisyonu'nun onayladığı 87 maddelik tüzük tek tek oylanacak. Birlik ve beraberlik mesajı vermek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün iki kez, dün de bir kez telefonla aradığı eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı kurultaya katılmak için ikna edemedi.

TELEFON DİPLOMASİSİ

CHP 16. Olağanüstü Kurultayı'nı bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda toplayacak. Kurultayda tüm gözler katılım çıtası açısından delegelere çevrilecek. Başını eski Genel Sekreter Önder Sav'ın çektiği muhalefet cephesi kurultaya katılmama çağrısı yapıp diyalog zeminini kapatınca Genel Merkez'den Sav'a 'Sizi de bekliyoruz' telefonu gitmedi. Sav'a sadece 'Onur Üyesi' kartı gönderildi.

Buna karşın Deniz Baykal cephesiyle görüşmeler son ana kadar devam etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu üç kere aradığı Deniz Baykal'a kurultay çalışmaları hakkında bilgi verirken, kendisini kurultay salonunda görmekten mutluluk duyacağını ifade etti. Bazı şartlarda bulunan Baykal, telefon diplomasisine rağmen kurultaya katılmaya ikna edilemedi. Eğer bugün bir 'son dakika' sürprizi olmazsa Sav ekibinin yanı sıra Baykal da kurultay salonunda olmayacak.

850-900 KİŞİ BEKLENİYOR

Bugünkü kurultaya 'katılmayın' çağrılarına karşın 1247 delegeden en az 900'ü bekleniyor. Delege sayısının 624'ten az olması durumunda kurultay açılamayacak. Ancak kurultayın açılamamasına Genel Merkez yönetimi ihtimal vermiyor. Sav cephesinde ise 'katılmayın' çağrısının etkili olduğu görüşü hakim.

HEM İÇE HEM DIŞA MESAJ

Kılıçdaroğlu kurultayda yapacağı 1 saatlik konuşmanın 15 dakikasını parti içi muhalefete ayıracak ve tüzük mesajı verecek. Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bölümünü ise '4+4+4 eğitim teklifi' olarak bilinen kesintili eğitim yasasına, MİT gelişmelerine ayıracak ve AKP'ye yüklenecek.

30 BİN KATILIM TALEBİ

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, kurultaya 30 bini aşkın katılım talebi olduğunu belirterek, ''Salonun hem içi hem de dışı dolacak görünüyor'' dedi.

Olağanüstü Kurultayı izlemek için 100'e yakın kuruluştan başvuran 918 basın mensubun için saha içinde yerler oluşturulacağını ayrıca fuayede de çalışma alanları hazırlanacağını belirten Toprak, delegeler, onur konukları ve yabancı misyon temsilcileri için de ayrı ayrı oturma bölümleri hazırlandığını anlattı.

İl başkanlarından tam destek

CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın başkanlığında yapılan basına kapalı İl Başkanları Toplantısı'nda 16. ve 17. Olağanüstü kurultaylar öncesi durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na tam destek verildi. 81 il başkanı adına açıklamayı yapan Çorum İl Başkanı Yıldız Bek, 'Biz 81 il başkanı birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu birliği tüm delegelerimizle birlikte pazar ve pazartesi günleri yapacağımız kurultaylarımızda örgütümüzle birlikte ispatlayacağız, hep birlikte salonunda olacağız' dedi.

İki kurultaylı süreç

CHP'de muhaliflerin organizasyonuyla 362 delegenin olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yaparak Genel Merkez'e imza vermesinin ardından başlayan süreç, CHP'yi çifte kurultaya taşıdı. 362 delegenin çağrısının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da tüzüğün sadece 9 maddesinde yapılacak değişliğin yetmeyeceği gerekçesiyle, ikinci bir kurultay çağrısında bulundu. Böylelikle CHP, bugün ve yarın iki kurultay geçirecek. Muhaliflerin çağrısıyla ilan edilen 17. Olağanüstü Kurultay yarın toplanacak. Bugünkü kurultayda bir önerge verilerek yarın yapılacak 'muhaliflerin' kurultayının toplanmayacağı iddiaları Genel Başkan Nihat Matkap tarafından yalanlandı.

KURULTAY PROGRAMI

09:00-09:20 Genel Başkan'ın salona girişi,

09:40-10:10 Anadolu Ateşi Gösterisi,

10:20-10:30 Kurultayın açılışı,

10:40-10:50 Divan Başkanı seçimi,

10:50-11:10 Tüzük Komisyonu oluşturulması,

11:10-12:10 Genel Başkan'ın konuşması,

12:30- Tüzük komisyonu raporunun görüşülmesi ve oylanması.

AA ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber