Gümüşhane'de Ramazan ayında trafik kazaları önceki yıla göre yüzde 40 arttı

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, geçtiğimiz yıla bakıldığında bu yıl Ramazan ayında Gümüşhane'de trafik kazası oranında yüzde 40'lık bir artış yaşandığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Ramazan ayında trafik kazalarında ki artış nedeniyle, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların dikkatli olması istenirken, son bir ay içinde Arama Kurtarma ekibi tarafından 10 trafik kazasına müdahale edildiği, bu olaylarda 17 kişinin yaralandığı, 2 kişinin de hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Trafik kazalarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtilen açıklamada geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı verileri de değerlendirildi. Değerlendirmede, geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramında ülke genelindeki kazalarda 172 kişi hayatını kaybederken, Gümüşhane'de de 11 kişinin hayatını kaybettiği bunun da Türkiye genelindeki oranına bakıldığında yüzde 6,7 ile çok büyük bir orana tekabül ettiğinin anlaşıldığını ifade edildi.

"Gümüşhane ÇOK BÜYÜK BİR KAZA RİSKİ ALTINDA"

Bu yıl Ramazan ayı içinde trafik kazalarında geçen yıla göre yüzde 40 artış olduğu bildirilen açıklamada, "Bu oranlara bakıldığında ve ilimizin coğrafi yapısı düşünüldüğünde, ilimiz çok büyük bir kaza riski altındadır. Bu durumun ortadan kaldırılması için Gümüşhane genelinde sürücülerin ve bütün vatandaşlarımızın trafikte çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak, Ramazan Bayramı nedeniyle Vatandaşlarımızı trafik kazalarına karşı dikkatli olması konusunda uyarıyoruz. Oluşabilecek doğal afet ve kazalarda Alo 122 nolu telefonu arayarak 7 gün 24 saat nöbet tutan Arama Kurtarma Ekibine vatandaşlarımız ulaşıp yardım alabilirler. Bütün vatandaşlarımızın sevdikleriyle mutlu huzurlu ve kazasız bir Bayram geçirmeleri dileğiyle Bayramlarını kutluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber