2012 Yılı 'Dünya Turizm Oscarı' Altındağ Belediyesi'ne verildi

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında gösterilen ?The Golden Apple? ?Altın Elma? turizm oscarı, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları nedeni ile bu yıl Altındağ Belediyesi'nin oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yürüttüğü restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırdığı ve tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çeken Hamamönü, uluslararası bir ödül daha kazandı. Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) ?The Golden Apple? Altın Elma 2012 ödülünü Hamamönü'ne verdi.

1971 yılından bu yana her yıl dünyanın farklı turizm beldelerine verilen, 40 ülkenin üye olduğu, seçkin bir seçici kurulun zorlu elemeler sonrasında karar verdiği ?The Golden Apple? turizm oscarı, dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alıyor. 1971 yılında ilk olarak İtalya'nın Sicilya kentinin ödül aldığı ?The Golden Apple? organizasyonunda, daha önce Belçika Bokrijk, Fransa Pézenas, Küba Santiago de Cuba, İspanya Caceres, Hırvatistan Dubronvnik gibi kentlere de ödül verildi.

Tunus, İspanya, Fransa, ABD, Mısır, İsrail, Hırvatistan, Slovenya, Türkiye ve Cezayir ülkelerinin temsilcilerinden oluşan FİJET Yönetimi Kurulu, Altın Elma ödülünü takdim etmek üzere 3 Eyül'de Altındağ'a geliyor.

Ödülü Altındağ Belediyesi'ni temsilen Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, FİJET Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Tijani Hadden'ın elinden 3 Eylül Pazartesi günü saat 14.30'da düzenlenecek bir törenle alacak. Tören Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

?ALTINDAĞ'IN TARİHİ DOKUSUNU YENİDEN AYAĞA KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ?

Böyle bir ödülün çok anlamlı olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hamamönü'nün ününün artık Türkiye sınırlarını aştığını belirtti. gerçekleştikleri restorasyon çalışmalarının hem yurt içinden hem yurt dışından takip edildiğini aktaran Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Ankara için önemli bir cazibe merkezi haline gelen Hamamönü, artık Ankara dışından hatta yurt dışından bile turist çekmeye başlamıştır. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerini önümüzdeki yıllarda çok daha fazla toplayacağımızı ümit ediyorum. Tüm bunlarla birlikte restorasyon çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Daha önce Hamamönü ve çevresinde 300 yapının restorasyonunu tamamladık. Şu anda ise Hamamarkası bölgesinde 70 adet tarihi Ankara evinin restorasyon çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Diğer yandan Ulucanlar Cezaevi restore edildikten sonra müze olarak açıldı ve bir yılda 120 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Son olarak Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'ni de restore ettik. Altın Elma ödül töreni'ni de burada yapacağız. Çok ama çok önemli bir yapıyı Ankara'ya kazandırdığımızı düşünüyorum. Göreceksiniz yakın bir süre içinde Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi, Ankara için çok önemli bir merkez haline gelecek.?

Tiryaki, etap etap çalışmalarını sürdürdüklerini ve Altındağ'ın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırmak için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FİJET) 1954 tarihinde Paris Belediye sarayında bir törenle kuruldu. 1965 yılında da Türkiye'nin Paris turizm ataşeliği aracılığıyla FİJET'e üye gazeteci ve yazarlar ülkemize davet edildi. Yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye'nin de böyle bir dernek kurulmasına karar verildi ve 7 Nisan 1966 tarihinde ATURJET (Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği) resmen kuruldu ve FİJET üyesi oldu.

FİJET, her sene üye ülkeler arasında ülkesine en faydalı turizm hizmeti veren kişiye, beldeye, organizasyona, ?The GOLDEN APLLE? ödülünü takdim etmektedir. Bu ödül dünya turizm oskarı olarak nitelendirilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber