Öldürülen Tedaş müdürü'nün eşi cinayetin peşini bırakmıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da kaçak elektrik kullanımına karşı başarılı mücadelesiyle tanınan ve geçici görevle gönderildiği Şanlıurfa'da 18 Ekim 2002'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden TEDAŞ Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı'nın eşi, cinayetin perde arkasının aydınlatılmasını istedi.

Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şube Başkanı Tuncay Özkul, kaçak elektrik kullanımına karşı yürüttüğü mücadele uğruna silahlı saldırıda hayatını kaybeden TEDAŞ görevlisi Hasan Balıkçı'nın sanıklarına verilen ceza ile ilgili olarak Yargıtay'da görülen temyiz davasında kararın 13 Ekim'e ertelenmesi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Özkul, olayın kurum içindeki uzantılarının ortaya çıkarılması için mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak, "TEDAŞ Genel Müdürlüğü nezdinde, gerek EMO'nun gerekse ailesinin yaptığı girişimler bugüne kadar yanıtsız kalmıştır. Bu konuda Odamızın ve Hasan Balıkçı'nın ailesinin beklentisi halen devam etmekte olup, bu doğrultuda mücadelemiz sürecektir" dedi.

Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ise, olayı gerçekleştirenlerin mutlaka bu cezayı çekmesi gerektiğinin altını çizerek, "Yargıtay'da kararı 13 Ekim'e ertelendi.

Dosyanın yeni çıkan Türk Ceza Yasası'na göre tekrar incelenmesi için Şanlıurfa'ya bir daha gönderilebilir ya da yeniden incelenmesi ele alınabilir. Ama bizim beklentimiz, cezaları sabit göründüğü için aynı cezaları almalarıdır. Onlar her ne kadar umutla bekleseler de, bu cezayı hak ettiler, bu cezayı çekmeleri gerekiyor. Sanıyorum Yargıtay'ın kararı da bu doğrultuda olur. Dava Şanlıurfa'ya da gitse sonucun değişmeyeceğine inanıyoruz. Bu anlamda yargıya güveniyoruz, çünkü elimizde yeterince delil var" diye konuştu.

Olayın perde arkasının aydınlanması gerektiğini söyleyen Balıkçı, "Biz bu olayı sadece bir katilin ya da Zeki Akkoyun'un bir planı olarak düşünmüyoruz. Bu olayın bir perde arkası var, bu bir türlü açığa çıkmadı. Ama biz bu sahnenin gerisinde olanların ortaya çıkartılmasında kararlıyız. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Yani, Hasan'ı Urfa'ya gönderen siyasetçinin, Hasan'ın öldürülmesine destekte bulunan bürokratların ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda daha ne Adalet Bakanlığı'ndan, ne Enerji Bakanlığı'ndan ne de TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nden bize yeterince bir bilgi gelmedi. Daha doğrusu Hasan'ın öldürülmesi olayında suçlunun bulunması için herhangi bir girişimde bulunmadıklarını görüyoruz. Ama mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 'cinayetin azmettiricisi' Zeki Akkoyun'a müebbet hapis, Şeyhmus Taşan'a 'cinayete iştirak' suçundan müebbet ağır hapis ve tetikçi Yılmaz Çakmak'ı da 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan 6 ayı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırmış, silah temin ettiği bildirilen Halim Şimşek 16 yıl 8 ay hapse mahkum edilirken, tutuksuz yargılanan İrfan Akkoyun ise beraat etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber