İlaç sektörünün beklediği teşvik yönergesi yayımlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlaç sektörünü yakından ilgilendiren biyoteknolojik ilaç, onkoloji ilaçları ve kan ürünleri yatırımlarına teşvik yönergesi yayımlandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın imzası ile yayımlanan yönerge Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) internet sayfasında yayınlandı. Buna göre ilaç sektöründe yatırım yapacak olanlar teşvik almak için biyoteknolojik ilaç, onkoloji ilaçları ve kan ürünleri üretimine yönelik projelerini Sağlık Bakanlığı'na sunacak. Diğer ürün grupları ile ilgili tüm teşvik başvuruları doğrudan Ekonomi Bakanlığı'na yapılacak.

Biyoteknolojik İlaç, Onkoloji İlaçları ve Kan Ürünleri Üretimi Proje Onayları Hakkında Yönergesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın oluru ile yayımlandı. Öncelikli yatırım konularından biyoteknolojik ilaç, onkoloji ilaçları ve kan ürünlerinin üretimi amacıyla yapılacak yatırımların, proje onaylarına ilişkin usul ve esasları belirleyen yönerge, öncelikli yatırım konuları kapsamındaki teşvik belgesi müracaatında bulunacak üretici firmaların, Sağlık Bakanlığına proje onay başvurularını kapsıyor. Teşvik başvurusunda bulunulacak ürün için hazırlanan proje dosyası Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na sunulacak. Proje dosyasında yatırımcı ve yatırım bilgileri, proje özeti, üretim akış şeması, üretim yeri planı, makine ve teçhizat listesi, beyan ve taahhüt formları yer alacak. Değerlendirme komisyonu sadece biyoteknolojik ilaç, onkoloji ilaçları ve kan ürünleri üretimine yönelik proje onayında görev alacak. Diğer ürün grupları ile ilgili tüm teşvik başvuruları doğrudan Ekonomi Bakanlığı'na yapılacak. Kuruma yapılan başvurularda, proje dosyası Komisyon teşekkül ettikten sonra 15 iş günü içerisinde değerlendirilerek ve sonuç kurum tarafından Ekonomi Bakanlığı'na yazılı olarak iletilecek.

KURUM 10 ÜYEDEN OLUŞACAK

Proje komisyonunda, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı veya görevlendireceği bir başkan yardımcısı, Kurum'un Mevzuat Fiyat ve Ekonomik Araştırmalar Dairesi, Denetim Hizmetleri Dairesi, İlaç Biyolojik ve Tıbbi Ürünler Dairesi, Kalite Kontrol Dairesi'nden birer üye, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden bir, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nden bir, Kurum tarafından davet edilecek akademik uzmanlardan üç üye, olmak üzere bir başkan ve on üyeden oluşacak. Komisyon, başkanın daveti üzerine toplanacak. Komisyon, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve oy çokluğu ile karar alacak ve oylamalarda çekimser oy kullanılamayacak. Komisyon, ürünün biyoteknolojik ilaç, onkoloji ilacı ve kan ürünü olup olmadığını ve bu gruplardan hangisine girdiğini tespit etmek,ürünün yerel piyasadaki ihtiyaç analizi değerlendirmesini yapmak, üretim teknolojisinin ürüne olan uygunluğunu değerlendirmekle görevli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber