Tabibin, Doktora Eğitimi ve Nakli

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, eğitim gördüğü il'e atamasının yapılmasının zorunlu olup olmadığına ilişkin soruları daha önce cevaplamış, bu sorular nedeniyle özel bir dosya da hazırlamıştık. Konuyu, yeniden sorulması nedeniyle bir kez daha, tabipler açısından ele alıyoruz. Ayrıca uzman hekimin, pratisyen tabip olan eşinin yanına atanıp atamayacağı sorusuna da bu dosyada cevap veriyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar, Öğrenim Durumundan Dolayı İzin Alabilir mi, Nakil Yaptırabilir mi?

SORU: Dr Tolga bey bir il hastanesinde pratisyen hekim olarak çalıştığını, aynı zamanda doktora yaptığını ancak nöbetleri nedeni ile zaman zaman derslere gidemediğini, doktora derslerinin olduğu günler için yasal izinli sayılmasının mümkün olup olmayacağını sormaktadır. Yine eşinin uzmanlık eğitimini tamamladığını eşinin eş durumu ve doktora eğitimi nedeniyle kendi çalıştığı ile tayininin olup olmayacağını sormaktadır.

CEVAP: Doktora eğitimi yapan personelin eğitim günlerinde izinli sayılması yasal bir hak değildir. Ancak birçok kurum personeline yardımcı olmak için çalışma saatlerini düzenleyerek veya gece nöbetlerinde çalıştırmak suretiyle doktoralarını bitirmelerini sağlamaktadır. Yine bazı kurumlar valiliklerden gecici görevlendirme onayı alarak, personeli doktora yaptığı üniversiteye görevlendirerek çalışanının bu problemini çözmektedir. Ancak bu uygulamalar zorunlu değildir. Yani kurum doktora çalışması için izin vermek zorunda değildir.

Tayin yapılmaması halinde eğitim hakkınızın kısıtlanmış olacağını, bu nedenle dava açıp açamayacağınızı sormaktasınız. Tabi olarak idarenin her uygulaması hakkında idari mahkemelerde dava açabilirsiniz. Ancak olumlu bir karar almanız zayıf bir ihtimal

Eş durumu tayinine gelince: Atama nakil yönetmeliğinin 20. maddesinde (14.09.2004 tarih ve 25583 sayılı RG) eş durumu nedeniyle atamalarda kıdemsiz eş kıdemli eşin bulunduğu il'e atanır. Yönetmeliğin 20. maddesine göre uzmanlığını yapan hekim pratisyen hekimden daha kıdemli olarak sayıldığı için eş durumu nedeni ile eşinizin sizin çalıştığınız ile atanması mümkün görülmemektedir. Ancak siz uzman olan eşinizin atanacağı ile tayin yaptırabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber