'Torba kanun' teklifinin ilk 5 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda internet düzenlemesini de içeren "torba kanun" teklifinin ilk 5 maddesi kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2014 23:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Torba kanun' teklifinin ilk 5 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda internetle ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun teklifi" üzerinde görüşmeler başladı.

Genel Kurul'da, AK Parti'nin çalışma programına ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, bugün internetle ilgili düzenlemeyi de içeren "torba kanun teklifi" bitimine kadar görüşülecek. 26 maddeden oluşan teklif, temel kanun olarak 2 bölüm halinde ele alınacak.

Öneri üzerinde söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, iktidar partisinin çok sık ve lüzumsuz şekilde gündemle oynadığını, bunun yanında, yasal düzenlemelerin "torba tasarı" ya da "torba teklif" halinde getirildiğini ifade etti.

Genel Kurul ya da komisyon çalışmalarında yaşanan karmaşanın, TBMM İçtüzüğü'ndeki eksikliklerden kaynaklandığını belirten Korkmaz, ancak buna rağmen iktidar partisinin, muhalefetin İçtüzükle ilgili bütün önerilerine karşı çıktığını savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da Meclis uzun çalışma saatlerine tepki gösterdi. "Biz insan değil miyiz?" diyen Aslanoğlu, AK Parti'nin çalışma saatlerine ilişkin önerisine tepki gösterdi.

Aslanoğlu ayrıca, görüşülecek olan teklifteki şehir hastaneleri ile ilgili düzenlemeye değindi. Kayseri'deki hastanenin metrekaresinin bin 400 liraya, başka bir ildeki hastanenin metrekaresinin 3 bin liraya ihale edildiğini belirten Aslanoğlu aradaki farkın nedenini sordu.

Genel Kurul'lda daha sonra teklif üzerinde görüşmelere geçildi. Görüşmeler başlamadan önce usul tartışması açıldı.

- Teklifin ilk 5 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu yarın çalışmayacak

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda internet düzenlemesini de içeren "torba kanun" teklifinin ilk 5 maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin maddelerinin görüşülmesine başlandı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhuriyet tarihinde yasama işlerinin bu kadar ciddiyetsiz yapılmadığını savunarak, "Iğdır Milletvekilimiz Sinan Oğan size kulis milletvekili diyor. Oylamada salona koşuyorsunuz, talimatla 'evet' ya da 'hayır' oyu veriyorsunuz" dedi.

Kamu özel işbirliğiyle yapılacak şehir hastanelerinin sözleşmelerinde tadilat yapılmasına imkan tanındığını anlatan Türkkan, bunun ihaleye fesat karıştırma olduğunu öne sürdü.

Türkkan, AK Parti'de yeğenine iş bulamayan milletvekili olduğunu ifade ederek, "Kimilerinin kolunda 700 bin liralık saat var. Bırakın milleti, kendi grubundaki milletvekillerine de adaletsizlik yapılıyor. Trilyona 'birkaç kuruş' diyen bakan çocukları var. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen AK Parti'li milletvekili biliyorum. Bu bir vicdansızlık değil mi?" diye konuştu.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da şehir hastanelerine ilişkin sözleşmelerle ilgili düzenlemeyi eleştirerek, "Benim önüme sözleşme tadilatıyla ilgili dava gelse, hükümeti hoplatırım" dedi.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Suriye'de Türkmenler'in içinde bulunduğu duruma değindi.

Çirkin, "Türkmenler öldürülüyor, kadınların ırzına geçiliyor, kelleleri duvarlara asılıyor, Türk medyasında hiçbir şey yok. Suriye'de huzur içinde yaşayan Türkmenler'i savaşın ortasına atan Sayın Davutoğlu nerede? Türkmenler orada PKK'nın uzantısı olan PYD'ye muhtaç duruma gelmiş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan utanmalıdır" diye konuştu.

Bu arada Danışma Kurulu'nun önerisiyle Genel Kurul'un yarın çalışmaması kabul edildi.

Teklifin ilk 5 maddesinin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Yakut, aradan sonra komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine birleşimi, 25 Şubat Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu arada Danışma Kurulu'nun önerisinin kabul edilmesiyle TBMM Genel Kurulu yarın çalışmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber