'Yüce Divan' oylaması haftaya kaldı

Ak Parti, dört eski bakanın Yüce Divan'a sevkine gerek görmeyen TBMM Soruşturma Komisyonu'nun raporunun basımı ve milletvekillerine dağıtımında yaşanan gecikme üzerine, Genel Kurul'da 16 Ocak'ta yapılmasını planladığı rapor görüşmelerini önümüzdeki haftaya bıraktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yüce Divan' oylaması haftaya kaldı

ŞEBNEM HOŞGÖR

Ak Parti grup başkanvekillerinin önceki günkü toplantısında, TBMM Başkanlığı'nın Soruşturma Komisyonu raporunun basım ve milletvekillerine dağıtımını haftabaşına yetiştirememesi üzerine 16 Ocak'tan vazgeçilmesi eğilimi belirmiş, rapor görüşmelerinin TBMM TV'nin yayında olmayacağı bir pazartesi ve cuma gününe getirilmesi konusunda grup kurmayları arasında yaşanan görüş ayrılığı üzerine ise tarihin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşülerek netleştirilmesi benimsenmişti. Bu görüşmenin Ak Parti'nin dünkü grup toplantısının ardından yapılması planlanıyordu. Grup toplantısının geç başlaması ve Davutoğlu'nun toplantının hemen ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile çalışma yemeğine gitmek için TBMM'den ayrılması nedeniyle grup kurmayları Başbakan ile ancak birkaç dakika ayaküstü konuşma imkanı bulabildi. Bu kısa görüşmede de konunun detaylı ele alınamadığı öğrenildi.

Bu nedenle de rapor görüşmelerinin haftaya bırakılması netleşmekle birlikte tarih netleştirilemedi. 20 Ocak Salı, 22 Ocak perşembe ve 23 Ocak Cuma günleri üzerinde durulurken, Ak Parti kurmayları, ağırlıklı olarak 22 Ocak Perşembe tarihine işaret etti.

'Kısa konuşun' ricası

Ak Parti grup yönetimi, muhalefetin vereceği komisyon raporu aleyhine, "Yüce Divan'a sevk" önergeleriyle dört eski bakan hakkındaki nihai kararın verileceği rapor görüşmesinin, CHP'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkındaki gensoru önergesinin öngörüşmeleriyle aynı güne denk getirilip getirilmemesini kendi içinde değerlendiriyor. Bu arada basından uzak durmaları ve polemik yaratacak açıklamalardan kaçınmaları istenen, bu doğrultuda 5 Ocak'tan bu yana Meclis'e uğramayan dört eski bakanın "sus" yasağı, Genel Kurul'daki görüşmelerde de kısmen sürecek.

TBMM İçtüzüğü'ne göre Genel Kurul'daki görüşmelerde komisyona, şahısları adına altı milletvekiline ve son söz hakkı da "süre sınırı" olmaksızın eski bakanlara verilecek. Ancak edinilen bilgiye göre Ak Parti yönetimi, eski bakanların görüşmelerde konuşsalar bile "kısa süreli" söz almalarını istiyor. Dört eski bakanın Genel Kurul'daki görüşmelerde söz almayabileceği de iddialar arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber