Sınavla kazandığı okuldaki görevi sahte kimlik nedeniyle elinden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta büyüyen genç, kendisine ''olmayan kütük'' üzerinden nüfus kaydı düzenlemesi yapıldığını, sınavla kazandığı okuldaki görevini ''sahte kimlik'' nedeniyle kaybettiğini öne sürdü.Valilik gence 2. kimlik çıkardı

Aziz Nesin'in ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' adlı romanındaki olayları aratmayan, mizah dolu, ancak bir o kadar da trajik sonuçlara yol açan olaylarla karşılaşan, hayatını yurtlarda geçiren Recep Yılmaz, gerçek kimliğine ulaşabilmek için mücadelesini sürdürüyor.

Recep Yılmaz, İstanbul'da, 2 günlükken bir cami bahçesine bırakıldığını öğrendiğini, 1993 yılında, Adana'daki Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'na gönderildiğini, 18 yaşına geldiğinde de buradan ayrılarak yeni hayatına başlangıç yaptığını belirtti.

Yurttan ayrılınca sevinç ve endişeyi aynı anda yaşadığını anlatan Recep Yılmaz, meslek sahibi olmak isteyince, 1999 yılında 3413 sayılı yasa kapsamında sınava girebilmek amacıyla nüfus kayıt örneği için yurt görevlilerinden yardım istediğini ifade etti. Kendisine o zaman adı Recep, soyadı Arslan, baba adı Metin, anne adı Emine, doğum tarihi 08.06.1979 olarak düzenlenen ve Trabzon'un Of ilçesi Soğukpınar köyü kütüğüne kayıtlı olduğuna dair nüfus cüzdanı örneği verildiğini ve bu sayede sınava girdiğini öne süren genç, başarılı olunca Yeşilevler Orhangazi İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak göreve başladığını kaydetti.

Bir süre sonra kazandığı parayla nüfus kayıt bilgilerini dikkate alarak Trabzon'a gidip ailesini aramaya başladığını, ancak, akrabalarıyla ilgili bir ipucuna ulaşamadığını belirten Recep, okul yönetimiyle sorun yaşayınca hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Soruşturmayı yapan müfettişlerin araştırması sonucu ''Recep Arslan'' adına düzenlenen evraktaki bilgilerin ''sahte olduğu''nun belirlendiğini ileri süren kimsesiz genç, bu nedenle işine son verildiğini iddia etti.

İşsiz kaldıktan sonra kalacak bir yer de bulamayan Recep, Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (YURT AY DER) Adana Şubesi'ne sığınarak yaşam mücadelesine yeniden başladı. Şube Başkanı Osman Yıldız'ın yardımıyla dönemin Valisi Oğuz Kağan Köksal'dan yardım isteyen kimsesiz gence, 8 Haziran 2001 tarihinde

soyadı Yıldız, baba adı Metin, anne adı Emine, doğum tarihi 27.05.1980

bilgileriyle Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Çubuk köyü kütüğüne kayıtlı nüfus cüzdanı verildi.

-AİLEMİ BULMAK İSTİYORUM-

Yaklaşık 2.5 yıl önce askere de bu kimliğiyle giden Recep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayattaki en büyük arzusunun ailesini bulmak olduğunu belirtti.

Kimlik sorunu nedeniyle yaşadığı olaylar yüzünden bunalıma girdiğini ifade eden Yılmaz, bir kaç kez intihar girişiminde bile bulunduğunu, ancak, YURT AY DER Şube Başkanı Osman Yıldız'ın da yardımıyla hayata yeniden bağlandığını belirtti.

Yılmaz soyadını taşıyan ve Kastamonu kütüğüne kayıtlı gözüken Recep şunları kaydetti:

''Yurt görevlilerince temin edilen evrak sayesinde iş sahibi olduğumda çok sevinmiştim. Ancak, ardından talihsizlikler birbirini kovaladı.

Kimlikte sahtekarlık yaptığım gerekçesiyle de işten atıldığım için yeniden sınava da giremiyorum. Günlük işlerle geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Ancak, bunlar sorun değil taş kırar yine de geçimimi sağlarım. Tek istediğim annemin, babamın kim olduğunu, kardeşlerimin olup olmadığını öğrenmek. Artık ailemi bulmak istiyorum. Ancak, nasıl ulaşacağımı bilemiyorum. Dosyalarımda hiç bir kayıt yok.

En büyük arzum, anne ve babama kavuşmak. Sokakta yürüdüğümde karşılaştığım kadınlara sarılıp (anne), sıcak bakışlarla yaklaşan erkeklerin elini öpüp (baba) demek istiyorum. İçimde, gerçek bir aile sıcaklığını yaşayamamamın burukluğu var.''

YURT AY DER Başkanı Yıldız, yurttan ayrılanlara hizmet vermenin çabası içinde olduklarını, barınma sorunu yaşayan Recep Yılmaz'a yardımcı olduklarını, ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, ''Anne-babasına ulaşmasını sağlamak en büyük arzumuz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber