12 bin sosyal bilgiler öğretmeni atama bekliyor

Haber Giriş : 07 Eylül 2006 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKURUMUZ Talat Çelebi, eşinin Başbakan Erdoğan'a gönderdiği sosyal bilgiler öğretmenlerinin atama sorunu ile ilgili mektubun köşemizde yer bulmasını istiyor. Biz de dileğini yerine getiriyoruz:

"2003 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldum. Halen ataması olmayan öğretmenlerden birisi olarak hayatıma devam ediyorum.

Ancak, dikkatlerinizi bir noktaya çekmek istiyorum. Halen 4000'e yakın sosyal bilgiler öğretmeni açığı olmasına rağmen (Bu sayıya 2006 yılında emekli olan öğretmenler de eklenince, belki de sayı 5000'i geçecektir.), maalesef yıllardır sosyal bilgiler öğretmenliğine çok az sayıda öğretmen ataması yapılmaktadır. Bunun sonucunda halihazırda atama bekleyen sosyal bilgiler öğretmeni sayısı 12 binleri aşmış durumdadır. Gerçekten çok derin bir üzüntü ve kaygı içerisindeyim. 2006 KPSS sınavından 80'in üzerinde puan almama rağmen atamalara başvuruda dahi bulunamadım. Zira, bu dönemde sözleşmeli öğretmenler de dahil sadece 345 sosyal bilgiler öğretmeni atanabildi.

Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü mazisi çok da eski olmayan ve mezunlarının ilköğretimde görev almaları öngörülen bir bölüm. Bizler ise bu bölüme hatırı sayılır puanlar alarak girdik. Ancak, mazisi çok yeni olan ve bir ihtiyaçtan doğmuş bu bölüme neden bu kadar az sayıda atama yapıldığını anlamak mümkün değil. Yıllardır devam eden sosyal bilgiler öğretmenlerinin bu sorunlarına çare bulacağınıza eminim. 2007 yılı Şubat atamalarında sosyal bilgiler öğretmenlerinin kontenjanları belirlenirken 12 bin civarındaki sosyal bilgiler öğretmen adayı sayısının dikkate alınması elzem görülmektedir. Konunun bir kez da tarafınızdan değerlendirilmesini diliyorum."

yalçın bayer/hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber