Paşa'ya cevap için Kuran kursu zirvesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Eylül 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peş peşe gelen uyarılar üzerine Başbakanlık'ta yapılan toplantıda Kuran kurslarının durumu ele alındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tarikatların kurslara etkisini araştırmak için kurulan ekiplerin çalışmalarına hız verdiğini anlattı.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Kuran kursları ve irtica ile ilgili açıklamaları hükümeti harekete geçirdi. Aralarında Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de bulunduğu bazı bakanlar ile eski Diyanet İşleri Başkanı ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile bazı bürokratlar, önceki gün Başbakanlık'taki zirvede buluştular. Toplantıda, ağırlıklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kuran kurslarına yönelik çalışmaları üzerinde duruldu. Bardakoğlu, tarikat ve cemaatlerin bu kurslara etkisini araştırmak için özel ekipler oluşturulduğunu, Cumhurbaşkanı'nın uyarısının ardından bu ekiplerin güçlendirildiğini ve çalışmalara hız verildiğini anlattı.

RAPOR VERECEKLER

Toplantıda, kamuoyuna "kaçak kuran kurslarına ceza indirimi" olarak yansıyan TCK'daki değişiklik üzerinde de duruldu. TCK'nın 263. maddesi, yasaya aykırı eğitim kurumu açanlara, çalıştıranlara ve bu kurumlarda yasaya aykırı açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyordu. Yapılan değişiklik ile hapis cezasının üst sınırı 3 yıldan 1 yıla indirilmiş, bu da cezanın erteleme kapsamına girmesine neden olmuştu. Toplantı sonunda Kuran kurslarındaki olumsuzlukları görmek için Diyanet'in yaptırdığı alan çalışmasını bitirmesinin beklenmesi kararlaştırıldı. Bayramdan sonra ikinci kez toplanmayı benimseyen grup, çalışmanın sonuçlarını Başbakan Tayyip Erdoğan'a da rapor olarak sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber