Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 15 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1- 04/01/2000 tarihli ve 23926 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 2- Bu Yönetmelik, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında görevde yükselmeye tabi olarak ataması yapılacak personeli kapsar.?

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin (e) ve (g) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Alt görev grubu : 27/09/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunda belirtilen hiyerarşik kademeler çerçevesinde daha alt hiyerarşi içindeki görevleri,?

?g) Görevde yükselme sınavı : Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar için yaptırılacak yazılı sınavı,?

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 5- Bu Yönetmeliğe tabi Başkanlık personeli; Yönetim Grubu, İdari Personel Grubu, Sağlık Grubu ve Teknik Grup olmak üzere dört ana görev grubuna, ana görev grupları da kendi içlerinde alt görev gruplarına ayrılmıştır.

Buna göre;

a) Yönetim Grubu;

Şef, ayniyat saymanı, koruma güvenlik şefi.

b) İdari Personel Grubu;

1) Daktilograf, ambar memuru, santral memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, koruma ve güvenlik görevlisi,

2) Şoför.

c) Sağlık Grubu;

Hemşire.

d) Teknik Grup;

Teknisyen.

ünvanlarından oluşur.?

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin (b) bendindeki ?veznedar? ve ? sekreter? ibareleri çıkartılmıştır.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Sicil

Madde 7- Başkanlık memurlarının görevde yükselme eğitim ve sınavlarına katılabilmeleri için; son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalamasının iyi olması gerekir.?

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 8- Bu Yönetmelik kapsamında bulunan memurların, görevde yükselme niteliğindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla Başkanlıkça atama yapılacak görevler için Yönetmeliğin 10'uncu maddesindeki ders konularından a,b,c,d,e,f bendindeki konularda en az 30 saat (günde en fazla 7 saat), (g) bendinde yer alan kurumsal konularda en az 45 saat olmak üzere, toplam en az 75 saat olmak üzere düzenlenecek görevde yükselme eğitimi programının tamamına katılmaları şarttır. Bu amaçla Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı programda yer alan konularda gerekli eğitimi verir.

Atama yapmak amacıyla görevde yükselme eğitimi ve sınavı düzenlenecek kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, adedi ve birimine ilişkin bilgiler belirtilerek Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından personele eğitim tarihinden en az (1) ay önce, eğitimin yeri ve zamanı ise eğitime katılacaklara en az (15) gün önce duyurulur.?

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 9- Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı atama yapılacak boş kadro sayısının (2) katını geçemez. İki katından az istekli bulunması halinde ise durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro sayısının iki katından fazla personelin başvurması halinde, bu Yönetmelik eki EK-1 Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının iki katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Değerlendirme sonunda alınan puanların eşit olması halinde, sırasıyla sicil notu yüksek, yaşça küçük ve hizmet süresi fazla olana öncelik verilir.

Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personele, aynı veya benzer görev ünvanları için düzenlenecek müteakip görevde yükselme sınavına katılabilmeleri için, bu unvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine alınmasına ilişkin bütün usul ve esaslar uygulanır.?

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

?Bu maddenin (g) bendine ilişkin konuların eğitimdeki ağırlığı en az %60'tır.?

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Görevde yükselme eğitimini tamamlayanların bu Yönetmelik kapsamında bulunan görevlere atanabilmeleri için, bu Yönetmeliğe uygun olarak yapılacak sınava katılarak başarılı bulunmaları gerekir.?

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 13- Görevde yükselme sınavı yazılı olarak yapılır. Bu sınav, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezi'ne yaptırılır.

Sınavda 100 üzerinden 70 puan alanlar başarılı sayılırlar.?

MADDE 11 - Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 14- Kurumca yaptırılacak yazılı sınava ilişkin görevde yükselme işlemlerini yürütmek üzere beş kişiden oluşacak sınav kurulu teşkil edilir. Sınav kurulu, atamaya yetkili amir veya görevlendireceği kişinin başkanlığında personel birimi ve/veya eğitim birimi temsilcileri ile atamaya yetkili amirce belirlenecek diğer üyelerden teşekkül eder. Sınav kurulunu teşkil eden üyeler, görevde yükselme sınavına alınacak personelden, eğitim ve ihraz ettikleri unvanlar itibariyle daha düşük seviyede olamazlar.

Sınav kurulunun başkan ve üyelerinin görevde yükselme sınavına eşlerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımlarının katıldığının tesbit edilmesi halinde, bu üye veya üyeler sınav kurulu üyeliğinden çıkarılır ve bunların yerine yeni üye veya üyeler görevlendirilir.

Sınav kurulu, kurumlarca yapılacak eğitime ilişkin görevde yükselme sınavında sorulacak soruların bilgi kaynağının hazırlanması, sınav sonuçlarının ilanı, yapılacak itirazların sonuçlandırılması ve bu konu ile ilgili diğer işleri yürütür.?

MADDE 12 - Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi yürürlükten kaldırılmış, 16 ncı maddesi 15 inci madde olarak teselsül ettirilerek aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 15- Sınav kurulu, sınav sonuçlarını sınavın sonuçlandığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde ilan eder ve ilgililere yazılı olarak bildirir.?

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki madde ?Madde 16-? olarak eklenmiştir.

?Sınav sonuçlarına itiraz

Madde 16- Sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren üç gün içerisinde bir dilekçe ile sınav kurulu başkanlığına yapılır.

Bu itirazlar sınav kurulunca en geç üç gün içerisinde değerlendirilir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.?

MADDE 14- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 17- Yapılan sınav sonunda başarılı olanlar arasından, sınavda başarı sıralamasına göre boş kadro sayısı kadar atama yapılır. Görevde yükselme sınavı sonunda alınan puanların eşit olması halinde ise, ataması yapılacak personel EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tesbit edilir.

Atama işlemleri, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihi takip eden iki ay içerisinde yapılır.?

MADDE 15- Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 18- Başkanlık personelinin görevde yükselme suretiyle atamasının yapılabilmesi için, unvanlar itibarıyla aşağıdaki şartları taşımaları gerekir.

a) Şef ve ayniyat saymanı kadrosuna atanabilmek için; memur, ambar memuru, santral memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, koruma ve güvenlik görevlisi ve teknisyen unvanlarında en az beş yıl Başkanlıkta çalışmış olmak ,

b) Koruma ve güvenlik şefi kadrosuna atanabilmek için;

1) 22/7/1981 tarihli ve 2495 sayılı Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanun'da belirtilen diğer şartları taşımak,

2) Başkanlıkta en az beş yıl koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalışmış olmak.

c) Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, daktilograf, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, santral memuru kadrosuna atanabilmek için;

1) Başkanlıkta şoför, bekçi ve hizmetli kadrolarında en az üç yıl çalışmış olmak,

2) Veri hazırlama ve kontrol işletmenleri için; onaylı bilgisayar sertifikası sahibi olmak veya Başkanlıkca düzenlenecek kursta başarılı olmak,

3) Koruma ve güvenlik görevlileri için; 22/7/1981 tarihli ve 2495 sayılı Bazı Kurum ve Kuruluşların Korunması ve Güvenliklerinin Sağlanması Hakkında Kanun'da belirtilen diğer şartları taşımak.

d) Şoför kadrolarına atanabilmek için;

1) Başkanlıkta bekçi ve hizmetli kadrolarında en az üç yıl çalışmış olmak,

2) En az beş yıllık (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

e) Hemşire Kadrosuna atanabilmek için;

Başkanlıkta en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az beş yıllık hizmeti bulunmak.

f) Teknisyen kadrosuna atanabilmek için;

Başkanlıkta en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az beş yıllık hizmeti bulunmak.?

MADDE 16- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Görev grupları arasındaki geçişler görevde yükselme sınavında başarılı olmakla mümkündür.?

MADDE 17- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 21- Başkanlık bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (b), (c) ve (d) bentlerinde sayılan görevlere hizmet gereklerini göz önünde bulundurarak bu Yönetmelikteki hizmet süresini, disiplin ve sicil şartlarını dikkate almaksızın diğer nitelikleri taşıyanları açıktan atayabilir. Bu tür atamalarda 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.?

MADDE 18- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde ilave edilmiştir.

?Ek Madde 1- Kurumca, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara veya daha alt unvanlara naklen atama yapılabilir. Diğer personel kanunlarına tabi olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlere atanmalarında ihraz ettikleri unvanlar, aynı unvanın olmaması halinde öğrenim durumu ve ihraz ettiği unvanla birlikte atanacağı unvan ve Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü dikkate alınır. İlk defa açıktan atamada bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.?

Yürürlük

MADDE 19- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 20- Bu Yönetmelik hükümlerini Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber